Home » Stiri » Lion's Head Investments achizitioneaza cladirile Oregon Park in cea mai mare tranzactie de birouri de pana acum din Romania

Lion's Head Investments achizitioneaza cladirile Oregon Park in cea mai mare tranzactie de birouri de pana acum din Romania (03-07-2018)
• Noul joint-venture creat intre Old Mutual si AG Capital face din achizitia “Oregon Park” cea mai mare tranzactie de birouri din Romania; • Romania devine o destinatie atractiva in regiune pentru investitorii imobiliari; • Noi achizitii in Romania si in regiune; • Achizitiile deja realizate vizeaza cinci cladiri cu o suprafata de 235.000 mp si o valoare estimata la 310 mil. Euro.

   Lion’s Head Investments, un joint-venture creat intre Old Mutual (Africa de Sud) si AG Capital (Bulgaria), face primii pasi pe piata imobiliara din Romania si anunta finalizarea cu succes a achizitiei proiectului de birouri clasa A “Oregon Park”, dezvoltat de Portland Trust si Ares Management LP, in zona de Nord a Bucurestiului. Tranzactia a fost finalizata pe 14 Iunie 2018.

Intelegerea dintre cele doua parti vizeaza achizitia celor doua cladiri deja existente (A si B), precum si cladirea C aflata in plin proces de dezvoltare. Pana in acest moment, cele doua cladiri ale Oregon Park sunt inchiriate in totalitate catre chiriasi de talie internationala, precum Oracle, Deloitte, Euler Hermes sau Kepler Alten. Luand in considerare dimensiunea parcului de afaceri si pretul platit pentru proiectul de birouri, tranzactia dintre Lion’s Head Investments si dezvoltatorii Oregon Park devine cea mai mare de pana acum pe piata de profil din Romania.

 


Christo Iliev, Executive Chairman AG Capital si CEO of Lion’s Head Investments:

 

 “Ne bucuram ca am reusit sa ne extindem portofoliul si pe piata din Romania si vom continua sa investim in regiune, atat timp cat vom identifica proprietati imobiliare de calitate si cu preturi rezonabile. Ne dorim sa devenim un jucator regional important si sa ne consolidam portofoliul cu proiecte de birouri clasa A care ofera chiriasilor nostri o dezvoltare sustenabila”.

 

 

 

Sergey Koinov, CEO Lion’s Head Management:

 

“Dupa aproximativ un an de cercetare a pietei de birouri din Bucuresti, am ajuns la concluzia ca Oregon Park a atins toate cerintele noastre in ceea ce priveste calitatea constructiei, sustenabilitatea, valoarea pe termen lung si mixul de chiriasi excelent. Prin urmare, suntem bucurosi ca am reusit intrarea pe piata din Romania prin achizitia unui proiect imobiliar dezvoltat de Portland Trust, iar acest pas marcheaza inceputul unor planuri ambitioase pe care le avem”.

 

 

 

 

La finalizare, Oregon Park va fi alcatuit din trei cladiri, cu o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 70.000 mp, proiectul fiind certificat BREEAM, nivelul EXCELLENT. Pana la finalul anului 2019, Oregon Park va deveni unul dintre cele mai moderne si performante proiecte de birouri din zona Barbu Vacarescu – Floreasca, dar si din nordul Bucurestiului.

 

Cladirea B a Oregon Park a primit in acest an premiul CEEQA la categoria “Best overall Building in SEE 2018”.

 

Cu un design de ultima generatie si tehnologie de varf incorporata, Oregon Park a fost dezvoltat pentru a furniza o combinatie perfecta intre specificatii de top si o eficienta sporita a spatiului disponibil, fiind situat intr-o zona placuta si atractiva, intinsa pe o suprafata de circa 4 hectare. Oregon Park nu doar atrage chiriasi de top, ci ofera solutii pentru un mediu ecologic, axat pe un consum redus de energie.

 

Lori Collin, Director Lion’s Head Romania:

 

“Romania, dar mai ales Bucurestiul se afla intr-un moment bun pentru dezvoltarile imobiliare. Acesta este atat rezultatul generat de cererea noilor chiriasi internationali cat si a celor deja existenti la nivel local, precum si a unui pipeline de aproximativ 600.000 mp de proiecte de birouri planificate sau aflate in plin proces de constructie. Potential pentru viitoare achizitii vedem atat in randul proiectelor deja existente, cat si a viitoarelor dezvoltari”.

 

Lion’s Head este un investitor imobiliar pe termen lung axat pe proprietati cu valoare adaugata in regiunea Europei de Sud-Est, fiind deja prezent in Sofia, cu Polygraphia Office Center, una dintre principalele cladiri istorice din oras, cu o suprafata de 35.000 mp inchiriata in intregime catre companii multinationale precum Bosch, EY, GfK, Groupama sau Poker Stars. Proiectul a fost inaugurat in luna mai a acestui an.

 

Megapark este un alt proiect de birouri achizitionat de catre Lion’s Head Investments in Sofia. Cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 75.000 mp, Megapark este situat in imediata vecinatate a unuia dintre cele mai de succes mall-uri din capitala tarii. Printre chiriasii proiectului de birouri se numara companii multinationale ca PPD, Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway sau Deichmann. Tranzactia se va finaliza in  momentul in care primeste acceptul autoritatilor concurentiale.

 

Portofoliul Lion’s Head Investments include in prezent trei proprietati (cinci cladiri) cu o suprafata totala de 235.000 mp spatii de birouri si o valoare totala de 310 milioane de Euro.

 

AG Capital este un fond de investitii regional alcatuit din companii specializate in investitii si dezvoltari imobiliare, consultanta si asset management. AG Capital are o prezenta de peste 25 de ani in regiune.

 

Old Mutual Property este unul dintre cei mai importanti investitori din Africa de Sud, cu o experienta de peste 40 de ani, fiind parte a Old Mutual Group.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.