Home » Stiri » Haos la Cnadnr pentru autostrada Sibiu-Orastie, Banii din garantia constructorului nu sunt de ajuns!

Haos la Cnadnr pentru autostrada Sibiu-Orastie, Banii din garantia constructorului nu sunt de ajuns! (06-07-2016)
Lucrările au fost demarate pe 21 aprilie şi au fost estimate la cinci milioane de euro. Cu o zi înainte de începerea lucrărilor, CNADNR a încheiat patru contracte, în valoare de un milion de euro, fără licitaţie. A fost preferată modalitatea „Negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare"...insa de unde banii???

 Dupa trei luni de la demararea reparatiilor, mai-marii companiei au realizat greseala si abia acum cer schimbarea legii ca sa poata plati lucrarile deja executate.

Directorul general al CNADNR, Catalin Homor, a anuntat pe 15 martie ca repararea portiunii surpate din Autostrada Sibiu - Orastie se va face in regie proprie, cu bani din garantia de buna executie. Banii au fost luati de la firma italiana Salini Impregilio. Lucrarile au fost demarate pe 21 aprilie si au fost estimate la cinci milioane de euro. Cu o zi inainte de inceperea lucrarilor, CNADNR a incheiat patru contracte, in valoare de un milion de euro, fara licitatie. A fost preferata modalitatea „Negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare". Motivul invocat a fost o „Situatie de extrema urgenta survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta". Banii au fost incasati de firmele Elis Pavaje, 570.000 de euro, Novatex, 321.000 de euro, Trameco, 95.000 de euro, si Hidroconstructia, 630 de euro.

”Cred ca nu este o baza legala pentru folosirea acestor sume, pentru remedierea autostrazii. Cei care vor controla, Corpul de Audit sau cei de la Curtea de Conturi, vor constata ca s-au folosit niste sume ilegale pentru lucrari de drumuri”, spune fostul director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Liviu Costache.

Intr-un document din 4 mai 2016, Ministerul Finantelor Publice informeaza CNADNR ca nu are baza legala pentru folosirea banilor din garantia de buna executie si ii cere sa-i vireze la bugetul de stat. Pentru a intra in legalitate, CNADNR a cerut Guvernului luna trecuta sa-i modifice legea de functionare, astfel incat sa poata folosi banii din garantia de buna executie. Fostul director al CNADNR, Liviu Costache, sustine ca actuala conducere a CNADNR a gresit. El spune ca se profita noul director care nu este foarte lamurit cu ce se intampla in CNADNR. ”Atunci i s-a pus pe masa, banuiesc, si el a acceptat, fara sa aiba o profunda intelegere a fenomenului. E o necunoastere a legii din partea lui Catalin Homor”, spune Costache.

Acum ce se intampla? Banii incasati de cele patru companii se vor returna? Materialele comandate si probabil livrate cine le va plati? Dar autostrada cand va fi gata? Cine ar putea sa ne dea raspunsurile acestea? Iata ca haosul de la CNADNR este real!

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0