Home » Stiri » ARACO: CE a propus o strategie de dezvoltare durabila a pietei specifice

ARACO: CE a propus o strategie de dezvoltare durabila a pietei specifice (09-01-2013)
Exista provocari globale care pot deveni factori de crestere durabila pe termen mediu, aceasta putand genera dezvoltarea unei game de servicii menite sa abordeze probleme precum sanatatea si siguranta, eficienta energetica, constructia ecologica, rezistenta la dezastre, climatul interior, reutilizarea / valorificarea / reciclarea si proiectarea pe masura („design to fit”).

Potrivit strategiei pentru competitivitate durabila a sectorului constructiilor si a intreprinderilor sale comunicata de Comisia Europeana, o piata durabila a constructiilor poate contribui semnificativ la atingerea obiectivelor pe termen lung ale UE in privinta reducerii cu 80%-95% a emisiilor de gaze cu efect de sera. „In conformitate cu foaia de parcurs pentru trecerea la o economie competitiva cu emisii reduse de carbon in 2050, contributia rentabila a sectorului cladirilor ar insemna o reducere de aproximativ 40%-50% in 2030 si de aproximativ 90% in 2050. Investitiile necesare ar contribui in mod semnificativ la competitivitatea sectorului european al constructiilor”, potrivit oficialilor CE. Unele progrese semnificative au fost deja inregistrate de intreprinderile de constructii, insa atingerea obiectivelor UE in materie de clima, energie si mediu va necesita modificari semnificative care vor fi dificil de abordat de catre sectorul specific, fara un sprijin adecvat din partea Guvernului. “Comunicatul CE prezinta principalele provocari cu care se confrunta bransa atat in prezent, cat si in urmatorii ani (pana in 2020), in materie de investitii, de capital uman, de cerinte ecologice, de reglementare si acces la piete si propune o serie de initiative in sprijinul sectorului. Pe termen scurt, se pune accentul pe necesitatea sustinerii cresterii economice si a ocuparii fortei de munca in domeniul constructiilor, ca raspuns la criza. Pe termen lung, provocarile cu care se confrunta companiile specializate vor necesita o abordare concertata si coordonata la nivel european, pentru a optimiza functionarea lantului de valori - in special prin parteneriate voluntare intre sectoarele public si privat -, precum si printr-un cadru de reglementare adecvat, daca este necesar”, a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO.

Situatia actuala si principalele provocari

Diversitatea activitatilor din cadrul fiecarei ramuri a sectorului de profil conduce la o realitate contrastanta in privinta aspectelor socio-economice, organizationale, culturale si tehnologice, precum si in privinta adaptarii la noile reglementari si oportunitati de piata. Daca vor fi luate din timp masuri optime, exista provocari globale care pot deveni factori de crestere durabila pe termen mediu, aceasta putand genera dezvoltarea unei game de servicii menite sa abordeze probleme precum sanatatea si siguranta, eficienta energetica, constructia ecologica, rezistenta la dezastre, climatul interior, reutilizarea / valorificarea / reciclarea si proiectarea pe masura („design to fit”). Daca sunt abordate in mod adecvat, aceste provocari ar putea, de asemenea, sa deschida noi oportunitati de piata. "Pe plan intern, un aspect important pentru bransa a fost clarificat in luna noiembrie 2012, cand s-a aprobat ordonanta de urgenta privind plata TVA la incasarea facturii, supusa dezbaterii publice de catre Ministerul Finatelor Publice. In curand, printr-un ordin al ministrului de resort, urmeaza sa fie publicat si un ghid privind noul sistem, despre care se cunoaste ca va fi aplicat numai persoanelor impozabile care au sediul activitatii economice in Romania, incepand cu 1 ianuarie 2013. De asemenea, se va stabili categoria persoanelor juridice care vor aplica sistemul in a doua perioada fiscala a anului", a incheiat Laurentiu Plosceanu.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0