Home » Stiri » Bucata românească din autostrada Mării Negre va costa cel puţin 2,7 mld. euro

Bucata românească din autostrada Mării Negre va costa cel puţin 2,7 mld. euro (13-03-2012)

Bucurestiul nu are inca o centura ocolitoare, dar Ministerul Transporturilor vrea sa construiasca o noua autostrada, care va face parte din Autostrada Inelara a Marii Negre, un proiect cu o lungime de aproximativ 7.000 de km si care, asa cum ii spune numele, va inconjura Marea Neagra, trecand prin mai multe tari din zona.

"Autostrada-inel" ar urma sa uneasca urmatoarele orase: Istanbul, Samsun si Trabzon (Turcia), Batumi si Poti (Georgia), Novorossiisk, Rostov-pe-Don, Taganrog (Rusia), Mariupol, Odesa (Ucraina), Chisinau (Moldova), Bucuresti, Haskovo (Bulgaria). Apoi, inelul va fi inchis trecand prin Edirne (Turcia) si ajungand din nou la Istanbul. O prelungire a autostrazii va ajunge pana la Komotini si Alexandroupolis (Grecia).

Tronsonul care va strabate Romania are doua variante, una principala si una alternativa, reiese din datele puse la dispozitia gandul de Ministerul Transporturilor. Traseul variantei principale este Albita (granita Romaniei cu Republica Moldova) - Focsani - Ploiesti - Bucuresti - Giurgiu, cu o lungime totala de 456,8 km. Valoarea totala a investitiei, calculata de Ministerul Transporturilor, pentru acest traseu este de 11.679,08 milioane lei, echivalentul a 2,7 miliarde euro. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0