Home » Domenii » Arhitectura - Proiectare » Hotelul viitorului este construit într-o groapă adâncă de 100 metri, într-un loc părăsit. Evident, constructorii sunt chinezi

Hotelul viitorului este construit într-o groapă adâncă de 100 metri, într-un loc părăsit. Evident, constructorii sunt chinezi
Chinezii par să depăşească orice limită arhitecturală, odată cu noul lor proiect care a făcut rapid turul lumii. Conceptul, care ar părea imposibil altora, presupune construirea unui hotel futurist într-o groapă de 100 metri adâncime. Este vorba despre o fostă carieră de piatră, situată într-un loc ferit de lume.

Locul ales pentru hotelul viitorului a surprins, dar fotografiile virtuale ale ceea ce urmează să fie acolo sunt de natură să uluiască. InterContinental Shimao Wonderland va avea 16 etaje sub nivelul pământului şi două etaje peste groapa de 100 metri în care va fi construit. Este vorba despre o carieră părăsită, situată undeva la poalele muntelui Tianmashan, în proximitatea Shanghai. Nivelul inferior va fi cel mai spectaculos, căci va fi sub apă, la baza carierei de piatră. Acolo va fi restaurantul hotelului. Chiar dacă genul acesta de arhitectură şi inginerie par futuriste, hotelul cu 380 camere ar trebui să fie inaugurat la sfârşitul anullui 2014 sau începutul lui 2015. Construcţia în sine va fi realizată de chinezi, lesne de anticipat, dar proiectul a fost conceput de Atkins, o firmă de arhitecţi britanici.

„Ne-am insipirat din însăşi amplasamentul carierei, adoptând imaginea unui deal înverzit care cade peste faţa peretelui de piatră naturală ca o serie de grădini terasate care atârnă. În centru, am creat o „cascadă“ transparentă de sticlă, dintr-un atrium central vertical de circulaţie care leagă baza carierei de nivelul pământului. Aceasta este o replică a cascadelor naturale de pe faţada carierei actuale“, a spus Martin Jochman, reprezentant Atkins.

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.