Home » Domenii » Instalatii » Investitie de peste 800.000 euro intr-o fabrica de reciclare a becurilor colectate din Romania si Ungaria

Investitie de peste 800.000 euro intr-o fabrica de reciclare a becurilor colectate din Romania si Ungaria
Recolamp Romania si Electro-Coord Magyarország Ungaria, doua asociatii specializate in managementul deseurilor de surse de lumina, au inaugurat luni in Mezokovácsháza, Ungaria, o fabrica pentru reciclarea tuburilor fluorescente, ca parte a unui program de 1,6 milioane euro, finantat de Uniunea Europeana.

  Investitia in fabrica a costat peste 800.000 euro, suma in care intra costul utilajelor, achizitionarea  si reconstructia cladirii. 

Fabrica va recicla sursele de iluminat colectate din zonele geografice pe care proiectul le acopera in cele doua tari partenere, respectiv judetele de la granita dintre Romania si Ungaria.

Suprafata totala a fabricii este de 7.000 metri patrati, din care hala de productie propriu-zisa ocupa 600 metri patrati. Aceasta este impartita in trei sectoare: depozitul de materie prima (deseurile), linia de reciclare, amplasata in centrul cladirii si cel de-al treilea compartiment, in care se depoziteaza fractiile rezultate in urma procesului de reciclare. Fabrica mai beneficiaza si de o cladire de birouri si de anexe utilitare. 

Capacitatea liniei este de 200 kg tuburi fluorescente liniare reciclate pe ora. Accesul la fabrica se face pe drumuri asfaltate, astfel incat camioanele pot ajunge aici cu usurinta. 

Recolamp si Electro-Coord au lansat in iulie 2011, in Timisoara, proiectul de cooperare transfrontaliera Ungaria - Romania - Program 2007-2013: "Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania".

Proiectul beneficiaza de un buget de 1,6 milioane de euro, care urmeaza a fi investiti in producerea si amplasarea de containere specializate de colectare, in desfasurarea de campanii de informare si constientizare, precum si in construirea fabricii de reciclare a deseurilor de surse de lumina. 

"Este un proiect de mediu care are drept obiectiv principal imbunatatirea sistemului de colectare a deseurilor de surse de iluminat, informarea si constientizarea populatiei, precum si posibilitatea reciclarii acestor deseuri pe plan local. In trecut, ambele tari partenere in program, Romania si Ungaria, exportau aceste deseuri in Germania. Incepand de astazi, ele vor fi reciclate la Mezokovácsháza, in Ungaria", a declarat Béla Kovacs, director al diviziei de surse de iluminat din cadrul Electro-Coord.

"Prin intermediul celor peste 400 de puncte de colectare pe care le vom infiinta si opera in cele patru judete participante la acest proiect, ne propunem sa colectam 27 de tone de deseuri de surse de lumina in primul an de derulare a  proiectului", a afirmat Roxana Sunica, director de marketing al Recolamp si al Proiectului HURO.

In Romania o astfel de fabrica se afla la Buzau, iar in Ungaria cea inaugurata luni este singura.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.