Home » Domenii » Acoperisuri » Până în 2030, toate clădirile din Japonia vor fi dotate cu panouri solare!

Până în 2030, toate clădirile din Japonia vor fi dotate cu panouri solare!

În Japonia, se aşteaptă ca până în anul 2030 toate imobilele construite să fie obligate să folosească panouri solare. Naoto Kan, primul ministru al Japoniei, va confirma această iniţiativă într-o declaraţie cu privire la politica energiei electrice a naţiunii în cadrul deschiderii Summitul G8.

În cadrul discursului, premierul Kan va comunica celorlaltor lideri faptul că Japonia va continua să folosească energie nucleară, îmbunătăţind standardele de siguranţă la nivel de industrial.

Cu toate acestea, se doreşte evidenţierea eforturilor Japoniei de a încuraja utilizarea surselor de energie regenerabilă, în special energia solară, pentru care Japonia este cunoscută între cei mai mari utilizatori din lume.

Exploatarea surselor alternative de energie reprezintă o necesitate, ca urmare a închiderii recente a centralei nucleare de la Hamoaka din cauza poziţionării acesteia pe o falie seismică şi ca urmare a lucrărilor de reparaţie efectuate la centrala de la Fukushima.

Această criză a dus la oprirea planurilor de extindere nucleară şi la schimbarea politicii energetice în favoarea energiei regenerabile.

Iniţiativa "Sunrise Plan" constituie o accelerare a planurilor existente de încurajare a folosirii energiei electrice solare. Un plan anterior inclusese 12.000 de şcoli în programul "School New Deal", fiind deja instalate panouri solare în 1.200 dintre ele. De asemenea, guvernul japonez a cheltuit milioane de yeni pentru a încuraja utilizarea energiei solare la nivel casnic.

Alte surse de energie au fost investigate de guvernul japonez, printre care energia geotermală, energia eoliană, energia obţinută din biomasă şi hidroenergia, în cursa naţiunii nipone de a obţine independenţa energetică. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.