Home » Domenii » Oferte Speciale & Preturi » „Lampa” cu bacterii – sursa de lumină a viitorului?

„Lampa” cu bacterii – sursa de lumină a viitorului?

Pentru a proteja cât mai mult mediul înconjurător sau pentru a produce un sistem de iluminat mai eficient, gigantul olandez Philips nu se opreşte la becul fluorescent sau la LED.

Încercând să creeze o lumină cât mai asemănătoarea cu cea naturală, cercetătorii au "furat" câteva secrete ale fluturilor şi ale animalelor care trăiesc pe fundul mărilor şi au trecut la crearea unor sisteme de iluminat alimentate de bacterii bioluminiscente.

Microbial Home este un concept Philips în care olandezii au preluat deşeurile menajere, le-au "îmbogăţit" cu bacterii, iar rezultatul final a fost eliminarea de metan, gaz care poate alimenta un astfel de sistem de iluminat. Gazul metan ajunge, prin tuburi, în incintele de sticlă în care se găsesc bacteriile luminiscente, ce folosesc metanul drept sursă de hrană.
Bacteriile produc lumină prin reacţia dintre o substanţă numită luciferină şi o enizmă specifică, luciferaza.

Lumina produsă de aceste bacterii este o aşa-numită "lumină rece" - spre deosebire de becuri, acest sistem nu emite căldură şi poate fi exploatat continuu, atâta timp cât există hrană pentru organismele microscopice. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.