Home » Domenii » Materiale de Constructii » Piata materialelor de constructii va stagna. Preturile ar putea creste cu minimum 5%

Piata materialelor de constructii va stagna. Preturile ar putea creste cu minimum 5%
Dupa o scadere de minim 20% in 2011 fata de 2010, in acest an, in cea mai fericita situatie, piata se va mentine la nivelul de anul trecut, se arata intr-un comunicat al companiei Baumix.

Firma precizeaza ca revenirea economiei ar putea detemina cresterea cererii in acest an, insa piata nu va depasi ca valoare nivelul anului trecut. In 2012, piata renovarilor nu are perspective de crestere pana cand nu va fi relansata politica de creditari, iar in ceea ce priveste piata constructilor noi – ansambluri rezidentiale sau cladiri de birouri - aceasta depinde in foarte mare masura de politica nationala de taxe si impozite care, in acest moment, nu este atractiva pentru investitori.

Legat de evolutia preturilor pentru materialele de constructii, 2012 va fi cu siguranta un an cu materii prime si resurse mai scumpe in general ceea ce, potrivit Baumix, va duce la o scumpire cu minim 5% a materialelor de constructii.

 “Tendinta anului 2011 a fost din pacate de promovare a produselor cu pret mic, ceea ce a dus la scaderea profitabilitatii pe intreg lantul, si va avea ca efect lucrari cu durata scurta de exploatare si la nivel calitativ mediocru. Noi speram intr-o reorientare a preferintelor consumatorului inspre produsele de calitate in detrimentul celor caracterizate doar de un pret mic, fapt care ar putea aduce efecte benefice spectaculoase in industria de profil, atat pe verticala cat si pe orizontala,” sustine Razvan Bobe  Director Cercetare Dezvoltare Baumix.

Prin urmare, o revenire din punct de vedere calitativ a pietei materialelor de constructii incepand cu 2012 va atrage si o revenire a valorii pietei. Totusi, volumele tranzactionate nu se vor mai situa la nivelul anilor precedenti.
Jucatori noi, putin probabil
In ceea ce priveste posibila intrare pe piata a unor jucatori noi in 2012, potrivit reprezentantilor Baumix, aceasta este putin probabila, in conditiile in care suma capacitatilor de productie existente, conform declaratiilor producatorilor, depaseste necesarul actual. De asemenea, se estimeaza ca, dat fiind contextul economic si faptul ca piata materialelor de constructii a fost una dintre cele mai afectate de criza din ultimii ani, si in 2012 vom asista la falimente si preluari.


Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii din tara. Compania are la ora actuala sase linii de productie la Ploiesti cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.