Home » Domenii » Eco & Sustenabilitate » Monsson Group investeste 250 de milioane de euro in parcul eolian Pantelimon

Monsson Group investeste 250 de milioane de euro in parcul eolian Pantelimon
Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri eoliene cu un portofoliu de proiecte cu o capacitate totala de 2.400 MW, a anuntat demararea constructiei la Parcul eolian Pantelimon de 150 MW, situat in nordul judetului Constanta.

Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri eoliene cu un portofoliu de proiecte cu o capacitate totala de 2.400 MW, a anuntat demararea constructiei la Parcul eolian Pantelimon de 150 MW, situat in nordul judetului Constanta. "Cand constructia noului parc eolian va fi finalizata, cel mai probabil in vara anului 2012, acesta va produce electricitate pentru circa 100.000 de gospodarii", a declarat Andrei Muntmark, directorul comercial al Monsson Group. Pentru dezvoltarea parcului vor fi investite aproximativ 250 de milioane de euro.

Strategia grupului este de a dezvolta, construi si opera parcuri eoliene pentru diversi investitori interesati. Pe de alta parte, Monsson este producator de electricitate in nume propriu si are licenta de trader de energie.

Monsson va dezvolta Parcul Pantelimon in parteneriat cu Vestas.

"Ferma eoliana va fi echipata cu 50 de turbine Vestas V90- 3.0 MW, cu rezultate foarte bune in toate tarile unde au fost utilizate, avand deja o baza instalata de peste 7.100 MW.", a precizat Andrei Muntmark.

Vestas a instalat in total mai mult de 44.000 de turbine eoliene in 67 de state (inclusiv 119 turbine in Romania, reprezentand peste 320 MW, potrivit datelor din iunie 2011), care genereaza mai mult de 90 de milioane de MWh de electricitate pe an si alimenteaza milioane de gospodarii.

Monsson a dezvoltat pana in prezent 2.400 MW in eolian, din care proiecte de 750 MW au fost deja vandute catre Continental Wind Partners, CEZ, Petrom sau ButanGas. Monsson este dezvoltatorul celui mai mare parc eolian de pe uscat din Europa: Fantanele-Cogealac. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.