Home » Domenii » 100% Analize » Băsescu sesizează CC în legătură cu două legi din domeniile construcţiilor şi cercetării

Băsescu sesizează CC în legătură cu două legi din domeniile construcţiilor şi cercetării
Preşedintele Traian Băsescu a sesizat CC, luni, în legătură cu două acte normative trimise la promulgare, invocând faptul că, după o primă respingere de către şeful statului, Parlamentul s-a pronunţat asupra cererilor de reexaminare şi a rapoartelor comisiei parlamentare sesizate, nu asupra legilor.

Presedintele Traian Basescu a sesizat CC, luni, în legatura cu doua acte normative trimise la promulgare, invocând faptul ca, dupa o prima respingere de catre seful statului, Parlamentul s-a pronuntat asupra cererilor de reexaminare si a rapoartelor comisiei parlamentare sesizate, nu asupra legilor.

Presedintia informeaza ca presedintele Traian Basescu a trimis Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetarii.

 

De asemenea, presedintele Traian Basescu a trimis Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru completarea art. 7 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

În ambele cazuri, presedintele invoca faptul ca legile au fost retrimise initial Parlamentului pentru reexaminare.

 

Seful statului mentioneaza, în sesizari, ca parlamentarii s-au pronuntat prin vot asupra cererilor sale de reexaminare si asupra rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare sesizate.

 

"Votul exprimat asupra cererii de reexaminare a Presedintelui României ori asupra raportului comisiei sesizate în fond nu echivaleaza cu un vot de adoptare a legii", arata presedintele în sesizarile de neconstitionalitate.

 

Seful statului sustine ca faptul ca Parlamentul s-a pronuntat asupra cererilor de reexaminare si a rapoartelor comisiei parlamentare sesizate, si nu asupra legilor, reprezinta o încalcare a Constitutiei.

 

Presedintele solicita Curtii Constitutionale sa constate, din aceste motive, neconstitutionalitatea celor doua legi.

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.