Home » Domenii » Acoperisuri » Grupul Lindab raporteaza o crestere de 4% in perioada ianuarie-septembrie 2011

Grupul Lindab raporteaza o crestere de 4% in perioada ianuarie-septembrie 2011
Bucuresti, 27 octombrie 2011 – In perioada ianuarie-septembrie 2011, Grupul Lindab a inregistrat o crestere a vanzarilor de 4%, pana la 557,4 mil. EUR, in timp ce profitul a evoluat cu 10,3%, pana la 33,2 mil. EUR. In T3 2011, grupul a obtinut o crestere de 1% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 209,8 mil. EUR.

      Bucuresti, 27 octombrie 2011 – In perioada ianuarie-septembrie 2011, Grupul Lindab a inregistrat o crestere a vanzarilor de 4%, pana la 557,4 mil. EUR, in timp ce profitul a evoluat cu 10,3%, pana la 33,2 mil. EUR. In T3 2011, grupul a obtinut o crestere de 1% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 209,8 mil. EUR.

 

Din perspectiva evolutiei geografice, in cel de-al treilea trimestru al anului, pietele nordice au inregistrat o usoara crestere de 2%, iar pietele vest europene au avut o evolutie mixta, cu mari variatii, rezultand intr-o scadere de 2% per total. Cea mai puternica piata a fost Europa Centrala si de Est/Comunitatea Statelor Independente (+7%), a carei crestere a fost sustinuta de vanzarile pe segmentul non-rezidential, in special pe divizia Building Systems.

 

David Brodetsky, Presedinte si CEO Lindab, a declarat: "Daca T3 2010 a fost un trimestru bun, ce a profitat de impactul pozitiv al pretului otelului, in cel de-al treilea trimestru al acestui an am avut intr-o oarecare masura parte de efectul opus in ceea ce priveste profitabilitatea. In acelasi timp, am fost afectati de cresterea continua a presiunii din directia preturilor, in special pe piata diviziei Profile Componente din Europa Centrala si de Est".

 

In ceea ce priveste previziunile pentru viitor, Brodetsky explica: „Datorita ciclicilatii business-ului nostru, cererea in lunile ce urmeaza este mai probabil sa fie afectata de momentul venirii vremii reci decat de starea curenta de instabilitate a pietei. Totusi, pe termen lung, criza Euro si nesiguranta pe care o creeaza vor duce la o reevaluare in scadere a previziunilor in ceea ce priveste cresterea pietei, ceea ce va avea un impact asupra cererii pentru produsele noastre. Monitorizam indeaproape evolutia cererii si vom lua masurile necesare daca va fi nevoie. Desfasuram initiative de sustinere a pietei, in acelasi timp cu strategia noastra, in special cu privire la consolidarea distributiei si reconsolidarea expunerii fata de viitoare piete in crestere."

 

Cele mai recente evenimente importante din cadrul Grupului Lindab includ inregistrarea celei mai mari comenzi din istoria Grupului pentru o cladire multi-etajata din Rusia, in valoare de aproximativ 8,8 mil. EUR. De asemenea, in cadrul diviziei Ventilatii a avut loc lansarea conceptului “auto-scanare” pentru puncte de vanzare fara operatori umani. In plus, site-ul Lindab a fost relansat in 25 de limbi, fiind creat pentru a se adresa mai multor grupuri tinta.

 

Pentru a afla informatii suplimentare despre evolutia Grupului Lindab in primele noua luni ale anului 2011, puteti accesa www.lindabgroup.com.

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.