Home » Domenii » Santiere » Imobiliarele din Romania, pregatite sa atraga pana la 200 mil. euro

Imobiliarele din Romania, pregatite sa atraga pana la 200 mil. euro

Piata de investitii din Romania poate absorbi 100-200 milioane euro in perioada urmatoare din cele cateva dezvoltari anuntate si cele 2-3 investitii ce urmeaza sa fie parafate, potrivit lui Cristian Ustinescu, director de investitii DTZ Echinox.

"In Romania observam un interes concentrat din partea investitorilor, institutionali sau de private equity, aproape exclusiv pe proprietati de prim rang, in principal in Bucuresti pentru birouri si in orasele principale pentru retail", a spus Ustinescu.

"Sectorul industrial atrage interes in centrele logistice importante cum ar fi Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov. In perioada imediat urmatoare se vor anunta tranzactii de birouri si retail in Bucuresti si in provincie, precum si cateva achizitii de industrial in Bucuresti si in vestul tarii", a adaugat reprezentantul DTZ.

Investitiile in proprietati imobiliare comerciale din Europa in al treilea trimestru al anului 2011 au ajuns la 25,7 miliarde euro, reprezentand o scadere marginala de 3% de la 26,6 miliarde euro in al doilea trimestru, potrivit celui mai recent raport al DTZ.

Cu toate acestea, tendinta pe termen lung, care tine cont si de sezonalitate, a aratat ca volumele continua sa creasca. Valoarea medie a investitiilor pe ultimele patru trimestre este de 28,7 miliarde euro.

"Privind catre 2012 ne asteptam sa vedem o crestere constanta in activitate, cu investitii stabile, al caror volum total ar putea ajunge la 121 miliarde euro, reprezentand o crestere de 11% fata de estimarea noastra pentru 2011. Deoarece ritmul de rascumparare a datoriilor bancare incepe sa creasca, in special vizand de activele secundare, vom vedea o crestere a volumului de proprietati disponibile pe piata sprijinirea activitatii tranzactionale a crescut. Acest fenomen se bazeaza totusi pe ipoteza solutionarii datoriilor suverane din Europa ", a mai spus Tony McGough, Global Head of DTZ Forecasting & Strategy Research

Volumul investitiilor imobiliare a ajuns la 25,7 miliarde euro in al treilea trimestru din 2011. Media ultimilor patru trimestre a fost de 28,7 miliarde euro, marcand a opta crestere consecutiva a acestui indicator, mai arata studiul. Investitiile internationale au crescut la 10,5 miliarde euro, ceea ce reflecta un nivel mai ridicat de activitate, atat inter cat si intra-regional.

Investitiile pe segmentul de retail le-au depasit pe cele pe segmentul de birouri pentru a doua oara in acest an.  

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.