Home » Domenii » 100% Analize » Cele mai scumpe asigurări Casco. Cât dă miliardarul Căşuneanu pentru singurul Bugatti Veyron din România

Cele mai scumpe asigurări Casco. Cât dă miliardarul Căşuneanu pentru singurul Bugatti Veyron din România
Costel Căşuneanu, miliardarul român evaluat cu o avere de 180 de milioane de euro în top 300 Capital, plăteşte 225.000 de euro pe an pentru asigurarea bijuteriei de 1,5 milioane de euro pe care o conduce. Aceasta după ce a fost refuzat de mai multe companii locale. Vezi cât costă asigurarea pentru un Lamborghini, un Ferari sau un Mercedes ultimul tip

“ Să asiguri o astfel de maşină reprezintă un risc mult prea mare pentru orice companie de asigurări din România în condiţii normale de cost. Domnul Căşuneanu a apelat şi la noi, nu l-am refuzat , însă i-am propus o primă anuală egală cu 25% din valoarea maşinii(nr: aproximativ 375.000 de euro pe an)”, spune şeful departamentului daune al unui mare asigurător din România referindu-se la bolidul Bugatti Veyron pe care Costel Căşuneanu a dat 1,5 milioane de euro. În alte cazuri, reacţiile sunt chiar mai puternice. “ Nu am avut ocazia să discutăm această chestiune cu domnul Căşuneanu însă sunt sigur că nu am fi asigurat maşina. De fapt, nici nu vorbim despre un automobil aici, despre o poliţă Casco în sensul clasic. Este altceva”, spune reprezentantul unei alte companii. Până la urmă însă, după ce în primă fază şi-a asigurat maşina într-o altă ţară, Căşuneanu a reuşit să găsească o ofertă satisfăcătoare şi la o companie locală, una de dimensiuni reduse. Costul anual se ridică la 15% din valoarea maşinii, o dată şi jumătate faţă de ponderea comună a primei în valoarea de piaţă sau aproximativ 225.000 de euro. Bugatti Veyron este, probabil, cea mai exclusivistă maşină din lume motorul său dezvoltând nu mai puţin de 1001 cai putere. Marele avantaj al acestei maşini este, după cum a a declarat în presă şi Căşuneanu, că ea nu îşi pierde valoarea în timp ci, dimpotrivă, câştigă în valoarea comportându-se eaxct ca o operă de artă.
Cât costă un Casco pentru maşini “ normale”Potrivit datelor obţinute de la mai multe companii de asigurări importante din România, cea mai mare primă plătită de proprietarii unor automobile normale dar totuşi de lux variază între 10-12.000 de euro cât ar fi asigurarea Casco pentru un Mercedes SLR şi a aproximativ 15.000 de euro cât este prima anuală pentru un Lamborghini ultimul tip. De altfel, anul trecut în România a fost înmatriculat un singur Lamborghini. În funcţie de tip, o poliţă Casco pentru maşinile Ferrari(vândute destul de bine în România) variază între 4.000 şi 10.000 de euro pe an.  

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.