Home » Domenii » Instalatii » De ce Pe-Xa pentru instalatii?

De ce Pe-Xa pentru instalatii?
Avantajele utilizarii sistemului Pe-Xa pentru instalatii se traduc in economii financiare, datorita usurintei si rapiditatii in instalare, costului scazut dar si datorita faptului ca, necesitand foarte putine fitinguri, probabilitatea de a avea scurgeri in instalatii este redusa la maximum.

Teava din polietilena reticulata PE-Xa, reticulata prin metoda Engel, este una dintre cele mai agreate in instalatiile pentru constructii, datorita durabilitatii si executiei usoare.
  In 1973, inventatorul german Thomas Engel a fost imputernicit de catre Institutul german de cercetare a materialelor sa analizeze diferitele materiale plastice. In 15 noiembrie 1973 a fost montata prima mostra de PE-Xa in bancul de proba, completat cu manometru si alte dispozitive de analiza, si in 29 iunie 2003 a fost scoasa.

Avantaje:
usurinta in instalare, teava este foarte flexibila, poate fi curbata pe langa majoritatea colturilor, fara a necesita fitinguri intermediare (cel mult o curba conductoare);
costul foarte scazut al acestui sistem;
rapiditate in instalare (economie de timp pentru instalare), nu necesita fitinguri, deoarece se poate curba cu foarte mare usurinta, de asemenea, datorita greutatii foarte scazute, tevile se pot transporta foarte usor la locul unde trebuie instalate. Astfel, datorita acestui aspect, sistemul PE-Xa este recomandat pentru instalatii foarte mari. De asemenea, fitingurile compatibile PE-Xa se pot monta foarte rapid si cu usurinta.
durabilitate si siguranta foarte mare; la tevile metalice, sectiunea de trecere se ingusteaza in timp, datorita depunerilor;
teava PE-Xa este rezistenta la inghet, se poate contracta/expanda pe masura ce lichidul din teava ingheata sau se dezgheata; cuprul poate crapa in astfel de situatii;
rezistenta sporita la coroziune;
rezistenta sporita la actiunea agentilor chimici;
izolator fonic;
eficienta din punct de vedere energetic – pierderi de caldura foarte reduse comparativ cu tevile metalice;
nu produce condens;
nu este nevoie de o experienta mare pentru a realiza o instalatie cu PE-Xa fata de instalarea tevilor de cupru;
PE-Xa-ul este o teava cu memoria formei, racordarile la tevi se fac prin expandarea capetelor de teava si inserarea fitingurilor. Materialul tinde sa revina la forma initiala;
pot avea o durata de viata egala cu durata de viata a cladirii.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.