Home » Real Estate » English Version » Inca un rezidential intra

Inca un rezidential intra
Banca forteaza devoltatorul sa intre in insolventa!

Piraeus Bank a depus o solicitare de demarare a procedurii de insolventa impotriva unui dezvoltator israelian care costruieste un proiect in zona parcului Cismigiu din Capitala, mai exact pe strada Ionel Perlea nr 11. Acesta este doar unul dintre numerosii dezvoltatori intrati in ultima perioada in dizgratia bancilor finantatoare, care le cer insolventa in Tribunal.
  Potrivit datelor de la Tribunalul Bucuresti, cererea Piraeus impotriva Perlea Residence SRL, dezvoltatorul proiectului de lux Lotus Cismigiu a fost inregistrata in septembrie. Problemele cu banca finantatoare au inceput, insa, din 2010, cand institutia a blocat linia de credit pentru aceasta dezvoltare. Trebuie precizat ca in imobil sunt deja mutati o parte din cei ce au cumparat in perioada 2008-2009, 13 apartamente. Antreprenorul general Instalgaz, are de recuperat de la dezvoltator peste 450.000 de euro In 2008, in acest bloc locuintele se vindeau cu 3000 euro/mp.  Dezvoltatorul ar fi fost dispus sa lase pretul mai jos sub 2000 de euro, numai sa vanda in 2010-2011 si restul apartamentelor, dar banca finantatoare s-a opus si nu apermis sa se vanda sub 2200 euro.mp. Astfel si banca finatatoare a pus umarul la declararea insolventei dezvoltatorului. 

 Imobilul mai are disponibile 15 apartamente, de care probabil se va ocupa banca Pireus pentru vanzarea lor.

Acesta nu este sigurul proiect care a ajuns la mana creditorilor. Recent, Marfin Bank a cerut insolventa unei alte firme cu actionariat israelian, denumita Continental Land, iar Adelaide Residence si Evevis World sunt in curs de valorificare, ambele proiecte rezidentiale aparand pe site-ul Banca Romaneasca.

Insolventele din rezidential au inceput sa aiba o incidenta din ce in ce mai mare pe piata din a doua jumatate a anului trecut, insa unii dezvoltatori lupta in instanta impotriva falimentului, in asteptarea unor vremuri mai bune. Aceasta este situatia CopperBeech, dezvoltatorul Blue Tower, care a reusit sa anuleze decizia de intrare in faliment a proiectului, iar dosarul inca este pe rol la tribunal. Oficialii CopperBeech au declarat ca au ales aceasta varianta pentru a se apara de creditori, in speta Alpha Bank.

Printre companiile imobiliare falimentare se numara si RI Investment, care avea mai multe proiecte rezidentiale in Bucuresti si alte orase. Firma prin care acestia aveau in plan constructia unui proiect rezidential de 19 milioane de euro din sudul Capitalei, aflat in faliment. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.