Home » Domenii » Materiale de Constructii » 1,5 milioane de tone de confectii metalice pe piata romaneasca, in 2008

1,5 milioane de tone de confectii metalice pe piata romaneasca, in 2008
Afacerile din sectorul confectiilor metalice au crescut cu peste 40%, in 2007. Tendinta se va pastra si in acest an, specialistii preconizand o crestere pana la nivelul de 1,5 milioane de tone

Rolul de vedeta a pietei constructiilor este jucat in continuare de otel-beton. Insa producatorii de profile metalice au pornit deja o puternica ofensiva, avand ca argument principal pretul mai mic. 
Otelul-beton, produsele siderurgice, sarma laminata, plasa sudata, tevile si tabla zincata sunt produsele de pe piata confectiilor metalice folosite cel mai frecvent in constructii. Otelul-beton, folosit in alcatuirea structurilor de rezistenta ale cladirilor traditionale, este considerat de specialistii Patronatului Societatilor din Constructii produsul-vedeta al pietei. Romania are o capacitate de productie de aproximativ un milion de tone de otel-beton anual. Si asta in conditiile in care cererea pentru consumul intern a fost in 2007 cu peste 300.000 de tone mai mare.
Varianta cea mai simpla pentru sustinerea exploziei de noi santiere este reprezentata de importuri, principalul furnizor fiind Turcia. ‘‘Profilele siderurgice cu sectiune in forma de I, H sau U pot inlocui cu succes otelul-beton din constructiile inalte. Costurile in materie de consum de otel sunt cu 30% mai mici decat in cazul otelului-beton’’, sustine Petru Todoran, director executiv al Asociatiei Romane a Distribuitorilor de Metal (ARDIMET). Elementele metalice sunt folosite mai ales in constructia de spatii industriale, dar au aplicatie si pe piata cladirilor civile.
Cererea pentru confectiile metalice va creste, deci, si anul acesta. Nici preturile nu vor bate pasul pe loc. Astfel, pentru otel-beton. Se estimeaza  ca tarifele se vor majora cu 5% pe tona. Profilele siderurgice vor fi si ele tot mai solicitate de constructori. Ele vor costa insa intre 630 si 800 de euro pe tona, fata de numai 540-760 euro pe tona in 2007. ‘‘Tendinta crescatoare se va mentine si la celelalte confectii metalice, pe parcursul anului curent’’, se mai arata intr-un studiu al ARDIMET.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.