Home » Domenii » Amenajari Interioare » Betonul, vedeta anului în amenajările interioare

Betonul, vedeta anului în amenajările interioare
Anul 2011 este dominat de o nouă tendinta în ceea ce priveste amenajarile interioare, care câştiga din ce în ce mai mulţi adepţi: folosirea betonului.

Anul 2011 este dominat de o nouă tendinţă în ceea ce priveşte amenajările interioare, care câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi: folosirea betonului, un material rece prin excelenţă, nu doar pentru realizarea finisajelor pentru pardoseli şi pereţi interiori, ci şi a obiectelor de mobilier

 Acest trend poate avea o explicaţie cât se poate de justificată, în condiţiile în care betonul este un material clasic cu proprietăţi incontestabile, care îl recomandă drept regele materialelor de construcţii: se comportă excelent în condiţii atmosferice extreme, se contractă foarte puţin la temperature scăzute, în timp ce în condiţii de căldură valoarea dilatării sale se menţine la cote minime. În plus, se pretează perfect ca suprafaţă de lucru, iar faptul că nu este un material pretenţios îl recomandă la utilizarea şi crearea obiectelor sanitare sau a altor amenajări pentru baie. Deloc de neglijat este şi faptul

că acest material poate fi turnat în aproape orice formă, integrându-se cu succes în gama pieselor de mobilier. Constând într-o combinaţie inteligentă de pietriş, ciment, nisip şi apă, la care se mai pot adăuga substanţe suplimentare şi diverşi pigmenţi pentru

un plus de expresivitate, betonul capătă patină şi un aer sofisticat pe măsura trecerii timpului. Cu ajutorul unor proceduri speciale, materialul poate fi vopsit într- o mare varietate de culori, în timp ce prin intermediul unor tratamente speciale suprafeţele pot fi netezite, lustruite sau ceruite optic. Pentru exterior există, de asemenea, tratamente speciale care împiedică deteriorarea betonului din cauza condiţiilor climatic extreme. Astfel, prin formele cât mai diverse şi prin combinarea betonului cu alte materiale naturale, cum ar fi sticla, lemnul sau travertinul, un material celebru în anii 80 realizat din surse regenerabile, care arată uimitor şi este mai ieftin decât marmura, rezultatele pot fi spectaculoase, obţinându-se un contrast neaşteptat de materiale şi culori în care betonul este punctul de atracţie.

Uşi de interior cu design futurist

În privinţa uşilor de interior, tendinţele acestui an se îndreaptă către modele îndrăzneţe, futuriste, care pot completa cu succes atmosfera elevată a unor spaţii office sofisticate sau destinate diverselor activităţi intelectuale, prezentări de spectacole, expoziţii, comerciale etc. Astfel, urmând o linie minimalistă şi extrem de modernă, uşile se realizează din ramă de aluminiu, îmbrăcată în sticlă lăcuită pe ambele părţi, mânerul fiind produs din metal turnat sub presiune, iar sistemul de închidere funcţionând pe bază de magnet, care nu necesită utilizare tradiționalelor broaşte.

.......

Continuarea articolului o gasiti in editia tiparita a Revistei 100% construct, editia 20 ( iunie-iulie 2011), la pagina 41.
Revista se poate obtine de la magazinele de presa sau prin abonament direct.

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.