Home » Domenii » Amenajari Interioare » Cele mai în vogă tendinţe în do meniul amenajărilor interioare

Cele mai în vogă tendinţe în do meniul amenajărilor interioare
Cine şi-ar fi imaginat în urmă cu cativa ani că tavanul unei incaperi poate fi realizat sub forma unei membrane extensibile sau ca peretii pot deveni obiecte pretioase, prin tapetarea lor cu cristale Swarowski?

Aceste idei aparent imposibil de pus în practică, alături de multe altele ilustrând o imaginaţie debordantă, reprezintă cele mai hot tendinţe în domeniul amenajărilor interioare de lux. Varianta de tavan sub formă de folie extensibilă poate fi adoptată pentru încăperi de orice dimensiuni. De regulă este confecţionat dintr-o membrană fină din PVC ce se întinde pe cadre de orice formă, putând fi adaptat oricărei cerinţe avangardiste de design. Chiar dacă materialul are o grosime de doar 0,18 mm, este extrem de rezistent şi durabil. Cristalele Swarowski reprezintă o întruchipare a strălucirii şi o personificare a luxului, indiferent că e vorba de bijuterii, haine sau obiecte de decor. Mai nou, renumitele cristale au ajuns şi pe pereţi, sub formă de tapet împodobit cu pietricele strălucitoare, iar această modalitate de finisaj interior a prins la public extrem de repede. Fabricat din diverse materiale cu cele mai variate texturi, tapetul rămâne o modalitate unică de decorare personalizată a unei camere, iar îmbogăţirea lui cu cristale Swarowski îi aduce un plus de opulenţă care îi conferă statutul de vedetă în ceea ce priveşte designul exclusivist. Compania Swarovski Elements a avut ideea de a valorifica proprietăţile vizuale de neegalat ale aplicării unor fâşii discrete de cristale Swarowski pe tapet, iar efectul a fost peste aşteptări. Pentru realizarea primei colecţii proprii de tapet, Swarovski Elements l-a cooptat pe designerul britanic Karen Beauchamp, specializat în tehnici de creare manuală a tapetului. Ca urmare, colecţiile puse la dispoziţia publicului au la bază nouă combinaţii cu denumiri exotice: Kohinoor Damask, Cashmere, Feather Palace, Ruffle Silk Jaspe, Jeweled Stripe, Plume, Venetian Stripe, Versailles, Diamond Trellis, în care au fost alăturate dungi de cristale, imprimeuri, mătăsuri fine şi fulgi de catifea. Fiecare model este disponibil în câteva versiuni inspirate de culori, iar preţul pentru o rolă de tapet cu pietre preţioase este pe măsură, putând depăşi 750 de lire sterline.

Finisaje de lux din piele de somon

În prezent, un trend în mare vogă printre amatorii de interioare exclusiviste îl reprezintă finisarea interioarelor cu material ecologice dintre cele mai neobişnuite, printre care pielea de somon este cea mai căutată. De altfel, acest excelent material ecologic se pretează foarte bine şi la finisajele interioare pentru yachturi de lux.

La o primă vedere, pielea de somon seamănă cu cea de piton, dar este mai uşoară, mai durabilă şi se comportă foarte bine la solicitări mecanice extreme. Cea mai bună piele de somon este fabricată de către compania germană Nanai, care foloseşte materia primă de la fabricile piscicole din Irlanda. În producţie intră doar resturile din industria de pescuit, iar pentru prelucrarea pieilor sunt folosiţi reactivi de origine vegetală, întregul proces de fabricaţie fiind complet ecologic. Pe lângă produsele unicat şi la comandă, compania mai realizează şi modele de serie în domeniul tapiţeriilor şi finisajelor interioare cu destinaţii comerciale sau rezidenţiale, precum şi pentru avioane şi interioare auto. Tapetul din deşeuri piscicole nu este singurul moft “marin” la modă în materie de design interior. Foarte căutat printre miliardari este şi tapetul din piele de pisici de mare, o opţiune pe placul împătimiţilor de călătorii maritime.

Ce se mai poartă în 2011 în designul interior?

Cuvântul de ordine pentru anul în curs în acest domeniu este eco,......

 

Continuarea articolului o gasiti in editia tiparita a Revistei 100% construct, editia 20 ( iunie-iulie 2011), la pagina 38 .
Revista se poate obtine de la magazinele de presa sau prin abonament direct.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.