Home » Real Estate » English Version » Proprietarul America House face 1,8 milioane euro anual din contracte noi.

Proprietarul America House face 1,8 milioane euro anual din contracte noi.
Spaţiile de birouri din zona centrală a Capitalei însumează aproximativ 208.500 mp şi reprezintă în jur de 12% din suprafaţa totală disponibilă la sfârşitul anului trecut, formată din 12 imobile de clasa A şi 13 de clasa B.

AEW, proprietarul imobilului office America House (27.500 mp) din Piaţa Victoriei, a înnoit contracte de închiriere pentru circa 8.000 mp, adică 30% din suprafaţă. Extinderea contractelor s-a făcut pe perioade de până la opt ani. Printre companiile care şi-au prelungit şederea în America House se află S&T, furnizor de servicii IT, care va ocupa încă opt ani o suprafaţă de 3.000 mp şi casa de avocatură  Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, care şi-a prelungit cu cinci ani contractul pentru 2.200 mp.  Între trei şi cinci ani în plus, în America House vor sta şi Ericsson, Mastercard şi Cisco.

Pentru că foamea şi setea miilor de oameni care lucrează în imobil, dar şi în altele din Piaţa Victoriei (cea mai căutată zonă de birouri din Capitală) sunt aducătoare de profit, în America House au intrat restaurantele Fito Cafe, care a semnat pentru cinci ani şi va ocupa 120 mp, dar şi BeNat, parte a grupului Oliviers & Co, ce operează pe fostul amplasament al French Bakery, la parter şi etaj.

„Chiria contractuală pentru spaţiile de birouri din America House urmăreşte tendinţa pieţei pentru perimetrul central (CBD) şi se situează, în medie, la 19 euro/mp. Ne bucurăm şi suntem mândri pentru înnoirile contractelor de închiriere şi pentru acordurile nou semnate în ultimele şase luni, care acoperă aproximativ 8.000 mp”, spune Emmanuel Gluntz, Director Asset Management Central Europe, AEW Europe.

Potrivit spuselor acestuia, AEW va încasa peste 1,8 milioane de euro anual din chiriile încasate pe cei 8.000 mp.

AEW, care a cumpărat America House în 2007 pentru 120 de milioane de euro de la GTC, negociază în prezent cu o companie pentru ocuparea unui etaj, care are o suprafaţă de 1.700 mp, un altul fiind încă disponibil, iar agentul exclusiv de închiriere este consultantul imobiliar DTZ Echinox.

Departamentul office al DTZ Echinox a intermediat închirierea a 18.500 mp de spaţii de birouri de la începutul anului în zona de centru şi nord a Bucureştiului.

„În ceea ce priveşte rata de neocupare în Bucuresti pe termen mediu, DTZ Research prognozează o diminuare în continuare disponibilităţii, datorită unui nivel constant al închirierilor cuplat cu nouă ofertă limitată. Prin urmare, previzionăm o rată medie de neocupare de 15,5% până la sfârşitul anului 2011. Exclusiv în cazul Bucureştiului zona centrala – CBD, acest indicator ar putea atinge chiar valoari mai mici, deoarece nicio livrare semnificativă nu este proiectată pentru următorii doi ani”, afirmă reprezentanţii DTZ Echinox.

În prezent, chiriile contractuale pentru spaţiile de birouri sunt cuprinse între 18,5 şi 19,5 euro/mp/lună pentru zona centrală, 13 – 16 euro/mp/lună pentru zonele semi-centrale, în timp ce chiriile pentru zonele mai îndepărtate variază în intervalul 9 -12 euro/mp/lună şi conform estimărilor vor rămȃne stabile pentru restul anului 2011.

Spaţiile de birouri din zona centrală a Capitalei însumează aproximativ 208.500 mp şi reprezintă în jur de 12% din suprafaţa totală disponibilă la sfârşitul anului trecut, formată din 12 imobile de clasa A şi 13 de clasa B.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.