Home » Domenii » 100% Investigatii » Aer comprimat uscat, eficient si fiabil pentru cele mai exigente aplicatii

Aer comprimat uscat, eficient si fiabil pentru cele mai exigente aplicatii
Atlas Copco lanseaza 3 noi game de uscatoare cu adsorbtie. Acestea au fost proiectate pentru o functionare eficienta, cu caderi de presiune reduse, si ciclu prelungit de functionare

Atlas Copco lanseaza 3 noi game de uscatoare cu adsorbtie. Acestea au fost proiectate pentru o functionare eficienta, cu caderi de presiune reduse, si ciclu prelungit de functionare. In plus, performantele ridicate si punctul de roua sub presiune constant -chiar si la sarcina maxima- sunt garantate in orice conditii. Noile produse includ 2 game de uscatoare cu adsorbtie, gama CD 25 plus - 145 plus si gama CD 110 plus - 300 plus. Design-ul si principiul de functionare simple ale acestor uscatoare cu adsorbtie compacte, garanteaza fiabilitatea chiar in conditii dificile. A treia gama noua este gama de uscatoare cu regenerare prin purjare cu suflanta BD 100 plus - 300 plus, uscatoare proiectate pentru eficienta energetica si rezistenta. Folosind aerul ambient incalzit pentru regenerare, aceasta gama de uscatoare functioneaza cu costuri energetice minime.

Uscatoarele cu adsorbtie protejeaza procesele de productie, echipamentele, si calitatea produsului final, utilizand desicanti pentru absorbtia umezelii din aerul comprimat. Aceste 3 noi game de uscatoare cu adsorbtie sunt adecvate pentru cele mai exigente industrii si aplicatii, cum ar fi industria electronica, alimentara si a bauturilor, farmaceutica, industria de petrol si gaze, etc.

Eficienta energetica superioara
Noile game CD plus - BD plus au un consum de energie mic si o amprenta carbonica redusa prin minimizarea caderilor de presiune* si optimizarea ciclului de regenerare.
Senzorul pentru punctul de roua sub presiune masoara umiditatea remanenta din aerul comprimat, detecteaza momentul in care turnul activ este complet saturat, si apoi cupleaza functionarea celor doua turnuri de uscare la momentul optim. Gratie tehnologiei Dewpoint Dependent Switching ciclurile de uscare sunt amanate, rezultand economii de energie de pana la 90 la suta comparativ cu tehnologiile traditionale.
Uscatoarele CD plus utilizeaza o parte din aerul uscat pentru regenerarea turnurilor, in timp ce uscatoarele BD plus utilizeaza in principal aerul ambient pentru uscarea desicantilor. Deoarece gama CD plus nu utilizeaza aer ambient, poate fi utilizata si in medii periculoase. Pe de alta parte, tehnologia de purjare cu suflanta a uscatoarelor BD plus permite o subdimensionare atat pentru uscatorul BD plus cu desicanti, cat si pentru compresor comparativ cu o instalatie similara cu un uscator din gama CD plus, avand ca rezultat economii semnificative de energie.

Performante ridicate in orice conditii
Inginerii Atlas Copco s-au concentrat pe un design simplu pentru gama CD 25 plus -145 plus, rezervoare robuste si conducte galvanizate cu conexiuni cu flanse pentru CD 110 plus 300 plus, si garantarea regenerarii eficiente pentru BD 100 plus 300 plus, minimizand in acelasi timp pierderile de aer si mentinand caderile de presiune la un nivel redus*.

Prin monitorizarea tuturor parametrilor de functionare a uscatoarelor cu desicant cu ajutorul sistemului electronic de control Elektronikon, se garanteaza un punct de roua sub presiune constant** de pana la -70C/-100F, chiar si la o incarcare de 100%. Acest lucru asigura aer absolut uscat, pentru aplicatii importante cum ar fi procesele automate din industria farmaceutica, ce necesita cel mai ridicat nivel de fiabilitate, 24/7.

Aer uscat fiabil
Instalarea si service-ul sunt simplificate gratie accesului usor la componentele interne, instalarea simpla, si utilizarea materialelor cu o durabilitate ridicata (cum ar fi supape fluture), ceea ce duce la intervale de mentenenta extinse, minimizand intreruperile in productie pentru instalare si service.
Sistemul electronic de control Elektronikon este echipat cu o interfata si un sistem de navigare usor de utilizat. In plus, vizualizarea online gratuita permite monitorizarea la distanta, facand posibila anticiparea nevoilor de operare si mentenanta.

Productivitate sustenabila
Noile game CD plus BD plus reflecta preocuparea Atlas Copco pentru solutii sustenabile, cresterea eficientei energetice concomitent cu asigurarea unor performante fiabile pentru orice aplicatie. Cele 3 noi game de uscatoare cu adsorbtie: CD 25 plus 145 plus, CD 110 plus 300 plus, si BD 100 plus 300 plus extind portofoliul de produse al Atlas Copco, ceea ce ii permite sa va ofere cele mai bune solutii de tratare a aerului comprimat pentru nevoile dumneavoastra.

* Caderea de presiune pentru gamele CD 110 plus 300 plus si BD 100 plus - 300 plus este sub 0,2 bar (e)/2,90psig.
** Punctul de roua sub presiune (PDP)  punctul de roua sub presiune se refera la continutul de apa din aerul comprimat. Este temperatura la care vaporii de apa se condenseaza la presiunea de lucru curenta. Valori scazute ale PDP indica o cantitate mica de vapori de apa in aerul comprimat.
Atlas Copco este un grup industrial cu pozitie de lider mondial in domeniul compresoarelor, al echipamentelor pentru constructii si minerit, al uneltelor de putere si al sistemelor de asamblare. Grupul furnizeaza solutii durabile pentru cresterea productivitatii clientilor prin produse si servicii inovatoare. Fondata in 1873, compania are sediul central in Stockholm, Suedia si are o prezenta globala in peste 170 de tari. In 2009, Atlas Copco avea aproximativ 30.000 de angajati si venituri de 64 de miliarde de coroane suedeze (6 miliarde de euro).
Aflati mai multe la adresa www.atlascopco.com

Industrial Air este o divizie a Atlas Copco Compressor Technique business area. Aceasta dezvolta, produce si comercializeaza in intreaga lume compresoare de aer cu injectie de ulei sau oil-free, echipamente de tratare a aerului si solutii de retele si monitorizare, sub mai multe marci, pentru toate domeniile industriale. Divizia se concentreaza pe imbunatatirea suplimentara a productivitatii clientilor. Sediul central al diviziei si centrul de productie principal sunt situate in Antwerp, Belgia.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.