Home » Domenii » Investitii Publice » Reparaţiile de după inundaţii pot scoate „la mal” o parte din firmele de construcţii lovite de criză

Reparaţiile de după inundaţii pot scoate „la mal” o parte din firmele de construcţii lovite de criză
Guvernul a anunţat că va reconstrui peste 1.000 de case distruse de inundaţiile din ultima lună, într-un moment în care piaţa construcţiilor continuă să se afle în declin. Constructorii spun că astfel de investiţii sunt binevenite, dar sunt prea mici ca să poată relansa piaţa.

Investiţiile anunţate de Guvern pentru a reface casele şi infrastructura afectată de inundaţii ar putea salva o parte din businessurile companiilor de construcţii, în contextul în care volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în luna mai faţă de aceeaşi lună din 2009 cu 20,9% în serie brută şi cu 17,3% în serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie Ziarul Financiar în ediţia de luni.

Pagubele produse de inundaţiile înregistrate în acest an depăşesc 400 de milioane de euro, putând ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, potrivit datelor centralizate până în prezent de către autorităţi obţinute de Mediafax.

„Dacă statul va asigura finanţarea pentru reconstrucţia caselor distruse şi a infrastructurii din zonele afectate, anumite firme care vor câştiga lucrările o vor duce mai bine, într-o perioadă în care tot mai multe companii de construcţii intră în insolvenţă sau în faliment. Însă nu se poate vorbi de o relansare a pieţei, pentru că vor fi construite locuinţe sociale, mai ieftine, fără infrastructura aferentă”, spune Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii (ARACO).

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.