Home » Domenii » Masini, Utilaje, Scule » Lansari importante de echipamente pentru constructii la Bauma 2010

Lansari importante de echipamente pentru constructii la Bauma 2010
Multe dintre companiile de renume care si-au anuntat participarea la cea de-a 29-a editie a targului international de echipamente pentru constructii Bauma 2010, care are loc intre 19 si 25 aprilie la Munchen, pregatesc cateva lansari in premiera absoluta.

Komatsu – primul excavator hibrid din lume
Astfel, una dintre vedetele expozitiei se anunta a fi un nou model de excavator pentru demolari, PC290LC/NLC-8 HRD de la Komatsu, cel mai mic din aceasta gama, avand o greutate de 40 t si o inaltime de lucru de 18,3 m. Acest excavator se poate folosi cu rezultate excelente in activitati de demolare a constructiilor de pana la patru nivele, fiind recomandat in cazul spatiilor restranse datorita dimensiunilor sale compacte si a greutatii mici in comparatie cu alte utilaje din aceeasi gama. In plus, noul excavator dispune de un sistem rapid de cuplare a bratului, iar cabina se poate inclina cu pana la 30°, oferind conditii totale de siguranta atat operatorului, cat si persoanelor din vecinatate. Faptul ca este foarte usor de transportat, ca este prevazut cu sisteme de control proportional si cu protectie heavy-duty a echipamentului de baza reprezinta alte atuuri de luat in seama ale acestui utilaj.
O alta noutate cu care vine producatorul japonez o reprezinta noua interfata a sistemului Komtrax de monitorizare prin satelit a utilajelor pentru constructii, existent ca optiune standard pe majoritatea masinilor fabricate de Komatsu. In noua varianta mult mai usor de utilizat, sistemul Komtrax are un rol important in reducerea cheltuielilor de exploatare, optimizeaza managementul flotelor si permite intretinerea activa si preventiva a echipamentelor.
Prezentat pentru prima oara in Europa in cadrul targului international Bauma 2010, excavatorul PC200-8 este primul cu propulsie hibrida din lume. Acest model a fost lansat pe piata japoneza in iunie 2008 si a inregistrat un succes fulminant datorita consumului redus de combustibil. In 2009, Komatsu a lansat excavatorul hibrid si pe pietele din China si SUA, unde s-a bucurat de o apreciere la fel de consistenta. Prin realizarea acestui excavator hibrid de mare eficienta, pe segmentul echipamentelor de constructii de mare tonaj (20 – 22 t), Komatsu si-a atins unul dintre scopurile sale declarate, acela de a proteja medul inconjurator de emisiile de noxe. Excavatorul PC200-8 are in dotare un motor electric, un generator de putere, un condensator si un motor Diesel, functionarea sa bazandu-se pe principiul regenerarii si stocarii energiei.
O alta dovada a preocuparii companiei japoneze pentru limitarea consumului de combustibil este si realizarea noului buldozer D65-16, in trei configuratii standard - EX, WX, PX, de retinut si pentru productivitatea sporita care il caracterizeaza. Acest nou model de buldozer dispune de un sistem de blocare automata a convertizorului de cuplu si de un tren de rulare cu transmisie automata, cu durata de viata mult imbunatatita datorita sistemului de lanturi de senila parallel link si a sistemului dublu de etansare. Lamele disponibile pentru doua dintre versiunile buldozerului - D65EX-16 echipat cu o noua lama imbunatatita Sigma Dozer si D65WX-16 cu lama INPAT, sunt special proiectate pentru o penetrare puternica a solului, muchiile laterale directionand in permanenta materialul spre centru si, in acest fel, sporind productivitatea utilajului.

Caterpillar – buldozerul cu transmisie electrica
La randul sau, Caterpillar a anuntat ca va expune aproximativ 60 de produse in cadrul aceleiasi expozitii, acoperind o gama de utilaje incepand cu mini-excavatoare hidraulice, pana la camioane de mare tonaj. Printre noutatile Caterpillar se numara buldozerul cu transmisie electrica D7E, tractorul excavator 432E, incarcatorul frontal de mari dimensiuni 988H si excavatorul pentru operatii de demolari 50 DEM. Daca D7E poate fi considerat un lider in ceea ce priveste consumul scazut de combustibil in conditii ridicate de performanta si stabilitate, 432E dispune de un brat de excavare extensibil cu sectiune interioara culisanta, pentru sporirea stabilitatii in timpul operatiunilor de sapare. O alta noutate din domeniul masinilor destinate constructiei si intretinerii infrastructurii rutiere o reprezinta noul finisor de asfalt pe senile de cauciuc AP555E, o realizare remarcabila a carei lansare a avut loc in luna ianuarie a acestui an in SUA, precum si compactorul de asfalt cu tamburi pivotanti Caterpillar CD54. Printre avantajele modelului AP555E se numara o mobilitate mult imbunatatita si vizibilitate excelenta, la care se adauga performantele datorate motorului C4.4 cu tehnologie ACERT, in patru cilindri, cu care este dotat utilajul, perfect adaptat normelor de combatere a emisiilor de noxe. De notat ca acest echipament se poate utiliza atat in operatiuni de realizare a covoarelor asfaltice pe sosele si autostrazi, cat si in aplicatii din zona urbana, latimea maxima de finisare fiind de 8 m. Elementul unic al modelului AP555E il reprezinta trenul de rulare pe senile din cauciuc, care imbina calitatile unui tren de rulare pe senile metalice, cum ar fi tractiunea si flotatia, cu avantajele conferite de un finisor pe roti. La fel de performant este si sistemul de alimentare a mixturii asfaltice, cele patru componente ale sistemului de manipulare fiind comandate independent, pentru a obtine o alimentare si o distributie precisa a materialului.

Volvo – noua gama de excavatoare compacte

Si producatorul suedez de echipamente pentru constructii Volvo a anuntat ca in cadrul aceleiasi expozitii va lansa noua generatie de excavatoare compacte de clasa 1,5 – 2 t - EC15C, EC17C, EC18C si EC20C, care beneficiaza de un control imbunatatit al functionarii si de un confort sporit, cu performante superioare fata de variantele precedente de utilaje. Seria C de excavatoare compacte marca Volvo, care va fi disponibila pe pietele din Europa, America de Nord si pe restul continentelor incepand din aprilie a.c., dispune de motoare diesel de 12,3 kW, la o greutate maxima de operare de 1.540 kg. Echipamentele din aceasta gama sunt usoare si facil de transportat, chiar si cu ajutorul unui vehicul usor, putand avea acces chiar si in spatii de lucru de dimensiuni reduse. Adancimea maxima de sapare este de 2,1 – 2,3 m, iar forta de ridicare a benei de 1143 daN. Sistemul hidraulic performant da posibilitatea operatorului de a utiliza fie parghiile de mana, fie pedalele de picior, in cazul in care este necesara manevrarea comenzilor pilot.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.