Home » Domenii » Instalatii » 780 milioane euro de la Comisia Europeana pentru proiecte de mediu

780 milioane euro de la Comisia Europeana pentru proiecte de mediu
Romania este primul stat membru al Uniunii Europene pentru care au fost aprobate, pana in prezent, 7 proiecte majore de mediu in perioada 2007-2013. Valoarea totala a acestora este de 780 milioane euro.

La sfarșitul lunii august, Comisia Europeana a aprobat proiectul de modernizare a infrastructurii de apa/apa uzata din județul Teleorman. Acest județ va beneficia de finanțare europeana prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Investițiile, in valoare de aproximativ 116 de milioane de euro, au in vedere reabilitarea sistemului de distribuție a apei și a sistemului de colectare și tratare a apei uzate in Alexandria, Turnu Magurele, Roșiori de Vede, Zimnicea și Videle, construirea ori modernizarea stațiilor de tratare a apei potabile și a stațiilor de epurare, precum și creșterea calitații serviciilor publice de apa și canalizare. Peste 130 000 de locuitori vor beneficia de aceste investiții.
Se estimeaza ca lucrarile de investitii se vor realiza in perioada 2008-2013. Sectorul apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate prin Programul Operațional Sectorial Mediu (60%), deoarece este domeniul care necesita investiții majore in vederea conformarii cu standardele europene.
Pentru acest sector vor fi finanțate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localitați la nivel regional/județean și vor avea un impact considerabil in dezvoltarea comunitaților respective.
Programul Operational Sectorial (POS) Mediu reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale și de Coeziune care stabilește strategia de alocare a fondurilor europene, in vederea dezvoltarii sectorului de mediu in Romania, in perioada 2007-2013.
POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare (aproximativ 5,6 miliarde de euro) și reprezinta cea mai importanta sursa de finanțare pentru sectorul de mediu. Programul este co-finanțat de Uniunea Europeana prin doua fonduri, Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) și Fondul de Coeziune (FC), aproximativ 4,5 miliarde euro, la care se adauga și cofinanțarea naționala de aproximativ 1,1 miliarde euro.

Sectorul apa/apa uzata va beneficia de 60% din fondurile europene alocate prin Programul Operațional Sectorial Mediu

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.