Home » Real Estate » English Version » Preturile apartamentelor vechi vor scadea cu 15-20%

Preturile apartamentelor vechi vor scadea cu 15-20%
Preturile locuintelor vor continua sa scada si in anul care a inceput, urmand evolutia din 2009, cu mentiunea ca deprecierea monedei nationale ar putea diminua sau chiar compensa aceste scaderi.

La acest moment, oferta de pe piata imobiliarelor depaseste cererea, chiar si in conditiile in care, alarmati de reducerea preturilor, unii dintre proprietari au preferat sa renunte momentan la vanzare si sa se orienteze spre inchiriere, situatie care a condus la suprasaturarea pietei inchirierilor si, de aici, scaderea chiriilor.

Va scadea cererea pentru imobilele vechi
Mai mult decat atat, este de asteptat ca cererea pentru imobilele vechi sa se diminueze mai mult decat s-a intamplat deja, in cazul in care programul Prima Casa va sprijini achizitionarea de imobile noi. Asadar, sansele ca preturile apartamentelor sa creasca in urmatoarele luni sunt, daca nu inexistente, atunci extrem de mici; in schimb, exista destule motive pentru ca scaderea preturilor apartamentelor, indeosebi ale celor vechi, sa fie considerata o certitudine, cu valori cuprinse intre 10 si 15%. S-ar parea insa ca aceasta diminuare a preturilor va fi din ce in ce mai lina, in interval de aproximativ doi ani estimandu-se ca preturile isi vor relua trendul ascendent.
Din cauza ca, inca din 2009, investitorii au sistat achizitiile in incercarea de a urmari tendinta descrescatoare a preturilor si ca urmare a problemelor de finantare, pe piata a aparut un decalaj intre oferta existenta si cererea potentiala pe segmentul de apartamente noi. Drept urmare, se estimeaza ca pe viitor vom asista la un numar inconsistent de tranzactii, piata urmand sa fie dominata de utilizatorii finali.
In ceea ce priveste proiectele rezidentiale noi, anul 2010 va marca inaugurarea unui numar extrem de mic de astfel de complexe locative, judecand dupa numarul de autorizatii de constructii solicitate pentru anul 2010. Dezvoltatorii care pornesc totusi proiecte noi fie dispun de bani suficienti pentru a-i investi pe termen lung in aceste proiecte, fie au obtinut finantari de la banci sau au incheiat parteneriate cu statul.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.