Home » Real Estate » English Version » Ce se va intampla in 2010 ?

Ce se va intampla in 2010 ?
Anul 2009 a adus o schimbare majora in psihologia jucatorilor din piata de real estate locala, care trebuie sa constientizeze ca adaptabilitatea la noile conditii ramane singura alternativa viabila pentru viitor.

Solutiile si alternativele jucatorilor din piata de profil au fost dezbatute pe larg de catre cei mai importanti experti din sectorul imobiliar, bancar, financiar si de consultanta juridica din Romania in cadrul primei editii Real Estate Conference Insolvency, Restructuring & Acquisitions, un eveniment marca Evensys organizat in parteneriat cu casa de avocatura Schoenherr si Asociatii SCA. 

Daniel Tudor (Head of Real Estate Division, VB Services, Volksbank):
Înasprirea conditiilor de creditare va include garantii chiar si de 200%
Relatia dintre banci si companii se anunta a fi departe de una relaxata, existenta numeroaselor credite neperformante avand drept consecinta directa inasprirea conditiilor de creditare, ce vor include garantii generatoare de venituri chiar si de 200%, potrivit lui Daniel Tudor (Head of Real Estate Division, VB Services, Volksbank). Prioritara in acest moment, devine orientarea catre servicii de calitate, in contextul unei piete centrata pe consumator si nevoile sale reale. 

Bogdan Georgescu (Managing Partner, Colliers International Romania): 
Scadere a preturilor, chiriilor, cererii si volumului de tranzactii derulate in 2010
Anul urmator va aduce o lipsa de noi proiecte si fonduri alocate finantarii, dar si o scadere a preturilor, chiriilor, cererii si volumului de tranzactii derulate, sustine (Managing Partner, Colliers International Romania). Solutia viabila vine din capacitatea regandirii modelului de business si orientarea catre noi abordari ce vizeaza dezvoltarea unor proiecte fezabile, capabile sa raspunda unor nevoi reale, acceptarea unor profituri reduse comparative cu perioada anterioara, dar si o analiza onesta si profesionala a valorii pietei de profil. 

Cristian Ustinescu (Head of Real Estate Investment, DTZ Echinox)
Vor domina tranzactiile imobiliare prin absorbtie sau pe etape
În ceea ce priveste tipurile de tranzactii imobiliare derulate pe piata locala, din perspectiva lui Cristian Ustinescu (Head of Real Estate Investment, DTZ Echinox), dominante vor fi tranzactiile prin absorbtie sau pe etape, in care profitul investitorului poate creste in functie de performantele dezvoltatorului. Se impune totodata un nou model de investitor: mai rational si calculat, capabil sa analizeze in mod obiectiv atat veniturile, cat si garantiile unui proiect. Interesul exclusiv pentru profitabilitate este inlocuit astazi de investitia si preocuparea pentru stabilitate.

Troy Javaher (Head of Capital Markets Romania, Jones Lang LaSalle)
Piata imobiliara din Romania va continua
sa ramana atractiva pentru investitorii straini
Fondurile reprezinta un ingredient esential in deblocarea circuitului de pe piata locala, afirma Troy Javaher (Head of Capital Markets Romania, Jones Lang LaSalle).
În ciuda anumitor dificultati ce pot surveni pe parcursul procesul de investtiei si tin de cadrul legal sau de mecanismul de reglementarea a tranzactiilor, in 2010, piata imobiliara din Romania, atat cea din Bucuresti cat si cea din orasele secundare, va continua sa ramana atractiva pentru investitorii straini, activi pe celelalte piete si cu suficiente lichiditati. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.