Home » Real Estate » English Version » Piete imobiliare atractive pe timp de criza

Piete imobiliare atractive pe timp de criza
Criza a creat rasturnari spectaculoase de situatie pe piata imobiliara din intreaga lume. Investitorii se reorienteaza rapid, in functie de considerente precum conditiile economice pentru refacerea rapida a pietei, costuri si disponibilitate.

Un caz aparte il constituie piata imobiliara asiatica. Daca in urma cu cativa ani, Asia era vazuta drept o piata de risc pentru orice investitor imobiliar, iar in schimbul fondurilor alocate asteptarile erau mari si trebuiau indeplinite conditii incomode, in prezent perceptia investitorilor imobiliari cu privire la aceasta zona de interes s-a schimbat, chiar daca o imbunatatire reala a conditiilor de pe piata imobiliara se asteapta tot in 2010.

China si Japonia, intre primele tari din lume in preferintele investitorilor
Conform unui sondaj recent, investitori din Asia si din Europa sau Statele Unite si-au aratat disponibilitatea de a aloca mai multe fonduri in diverse segmente de real estate din Asia in urmatorii 3 – 5 ani. Motivul acestui optimism ar putea fi dezvoltarea economica in continua ascensiune a unor tari cum ar fi China si India, precum si profesionalismul si transparenta in crestere, manifestate pe piete cum ar fi cea din Singapore. Ceea ce acum catva timp parea de neconceput pentru pietele imobiliare asiatice, acum a devenit o realitate incontestabila: China si Japonia se afla intre primele tari din lume in ceea ce priveste preferintele investitorilor imobiliari, despartite doar de Australia, o alta tara de interes in aceasta privinta. În timp ce China este preferata pe sectorul rezidential si de retail, Australia si Japonia prezinta interes mai ales pe segmentul reprezentat de spatiile de birouri.

La fel de interesante pentru potentialii investitori sunt si pietele imobiliare din Emiratele Arabe Unite, Muntenegru, Croatia sau Spania, precum si unele state americane, cum ar fi Florida. În ceea ce priveste orasul Dubai, de pilda, care pana la declansarea crizei economice globale a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa a sectorului imobiliar, preturile proprietatilor sunt in cadere libera, analistii pronosticand scaderea acestora cu pana la 70% pana la sfarsitul anului in curs.
Muntenegru, tara celebra pentru destinatiile turistice, starneste interesul investitorilor imobiliari chiar si in conditiile actuale, unul dintre motive fiind pozitionarea sa strategica.
În Spania, de exemplu, se estimeaza ca pana la sfarsitul anului preturile imobiliarelor sa scada cu aproximativ 40% fata de valorile atinse in anul 2007, in prezent existand o adevarata vanatoare de chilipiruri de proprietati, ca urmare a imposibilitatii multor proprietari de a-si achita ratele ipotecilor.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.