Home » Domenii » Eco & Sustenabilitate » Consumul de energie termica este dublu fața de cel din UE

Consumul de energie termica este dublu fața de cel din UE
Romania este una dintre tarile europene care detine cele mai multe cladiri cu izolare termica redusa fata de media Uniunii Europene, peste jumatate dintre blocurile construite inainte de 1985 necesitand reabilitare termica, atenționeaza reprezentantii Baumix.

Studii intreprinse nu doar de statul roman ci și de Comisia Europeana, prin Centrul de Energie din Bratislava, au scos la iveala ca programele de reducere a pierderilor de energie termica, implementate in Europa Centrala și de Est, trebuie sa cuprinda aproape toate blocurile facute din placi de beton, construite in cea mai mare parte intre anii 1960-1990 și care nu ofera niciun fel de izolație termica și prezinta diverse greșeli de execuție. Astfel de cladiri neizolate inregistreaza cele mai mari pierderi de caldura prin pereții exteriori, procentul mergand pana la 35% din totalul pierderilor.
Desi izolarea cladirilor poate reduce cu peste 30% costurile de incalzire ale unei locuinte, ponderea cladirilor reabilitate termic este la ora actuala de sub 10%.

Constructorii romani prefera tencuielile acrilice, care in Europa nu se mai folosesc
”Aproximativ 60% dintre blocurile construite numai inainte de 1985 necesita reabilitare termotehnica, iar aceasta situație se reflecta și in consumul anual de energie termica: o cladire din Romania consuma aproape dublu fața de o cladire din Uniunea Europeana. Din pacate, programele de reabilitare termica demarate pana in prezent nu s-au bucurat de un sprijin suficient sau de implicarea necesara, din partea autoritaților sau a beneficiarilor. Din datele noastre, doar 35.000 de apartamente vor fi reabilitate termic pana la sfarșitul anului, deși numarul total de apartamente care trebuie incluse intr-un astfel de program se ridica la 2.5 – 3 milioane”, a declarat Augustin Russu, director general Baumix.
”Este necesar ca firmele romanești de construcții și anvelopari sa se indrepte catre produse moderne, care se folosesc pe scara larga in Europa, dar care la noi raman necunoscute. Exista produse de finisaj, ca tencuielile minerale, de exemplu, care dau un randament foarte bun in sistemele de termoizolații; cu toate acestea, tencuielile minerale sunt foarte rar utilizate in Romania, constructorii preferand tencuielile acrilice, care in Europa nu se mai folosesc”, a completat Augustin Russu.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.