Home » Domenii » Investitii Publice » Apolodor acuza: Companiile straine nu-si platesc furnizorii

Apolodor acuza: Companiile straine nu-si platesc furnizorii
Radu Ouatu este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, dar compania Apolodor, un business de 95 mil. euro, este recunoscuta drept una dintre principalele companii de constructii specializate in demolari.

Compania Apolodor Com Impex, detinuta de omul de afaceri bucurestean Radu Ouatu, afirma ca este imoral ca unele firme, de cele mai multe ori straine, sa primeasca "avansuri uriase" si sa nu-si plateasca furnizorii de servicii, tinand banii in banci.

Aceasta este prima declaratie a unei companii romanesti la adresa firmelor straine, care intarzie platile catre subcontractorii romani.

Situatia a fost prezentata anul acesta si de numerosi oficiali romani, care au acuzat firmele straine ca nu lasa banii sa circule in constructii.

Radu Ouatu este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, dar compania Apolodor, un business de 95 mil. euro, este recunoscuta drept una dintre principalele companii de constructii specializate in demolari, care a intrat in ultimii ani si in sectorul de infrastructura ca subcontractor, unul dintre proiecte fiind autostrada Arad-Timisoara.

"De cele mai multe, companiile straine prefera sa tina banii in banci pentru dobanzi, intarind nu economia, ci sistemul bancar. Implicarea statului trebuie sa se manifeste prin crearea conditiilor de acces al firmelor romanesti la lucrari, firme care vor dori viteza mare de executie pentru a-si plati oamenii si utilajele. Prin aceasta se asigura rotatia rapida a banilor in economie", a declarat  Radu Oautu, directorul general si proprietarul Apolodor.

Cifra de afaceri a companiei a scazut in primele zeci luni cu circa 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmand ca tendinta sa ramana neschimbata pana la sfarsitul anului, iar businessul va ajunge la circa 74,5 mil. euro.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.