Home » Domenii » Investitii Publice » Patronul Vasconstruct, condamnat la închisoare

Patronul Vasconstruct, condamnat la închisoare
Dumitru Iordan, patronul defunctei societăţi Vasconstruct, a fost condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, de judecătorii Tribunalului Vaslui la şase ani de de închisoare cu executare pentru înşelăciune.

Dumitru Iordan, patronul defunctei societăţi Vasconstruct, a fost condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, de judecătorii Tribunalului Vaslui la şase ani de de închisoare cu executare pentru înşelăciune. El a fost găsit vinovat de emiterea de file CEC fără acoperire către o societate din Galaţi şi alta din Constanţa. Instanţa l-a obligat pe Iordan să achite celor două societăţi păgubite aproape 2,5 miliarde de lei vechi.

Sentinţă drastică în dosarul în care patronul societăţii Vasconstruct, Dumitru Iordan, era judecat pentru înşelăciune şi delapidare. La sfârşitul săptămânii trecute, după mai bine de un an de judecare, magistraţii Tribunalului Vaslui l-au condamnat la şase ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunii de înşelăciune, în formă continuată şi cu consecinţe deosebit de grave. Pe ultima sută de metri, conştient probabil că la aşa capete de acuzare nu scapă de puşcărie, Dumitru Iordan, prin intermediul avocaţilor, a cerut judecătorilor schimbarea încadrării juridice din înşelăciune cu consecinţe deosebite de grave în emiterea de file CEC fără a avea disponibil în cont, infracţiune în cazul căreia ar fi avut şanse să scape cu o condamnare cu suspendare. Solicitarea i-a fost respinsă.
Sentinţa dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată de Dumitru Iordan, în termen de zece zile de la pronunţare. Pe lângă cei şase ani de închisoare, patronul de la Vasconstruct a fost obligată să plătească societăţilor pe care le-a înşelat sumele cu care le-a păgubit. Astfel, către Romsidgal Prod Galaţi, succesoarea în drepturi a SC Eurotube SA Galaţi, Dumitru Iordan va trebui să achite peste 190.000 de lei, iar către SC Metalprocess SRL Constanţa, suma de 32.000 de lei, tot cu titlul de despăgubiri civile.
Cum Dumitru Iordan şi-a pierdut, în urma afacerilor păguboase, aproape toate proprietăţile şi bunurile, judecătorii au dispus menţinerea sechestrului asigurator pe singura proprietate care mai figurează pe nume său, un garaj situat pe strada Cazărmii, din cartierul vasluian 13 Decembrie. De asemenea, cele două societăţi care s-au constituit părţi civile în dosar s-au înscris pe lista creditorilor în dosarul privind procedura falimentului SC Vasconstruct, ce se află pe rolul Tribunalului Vaslui.
Dumitru Iordan a cumpărat Vascontruct în anul 1999, de la Fondul Proprietăţii de Stat. Cotată ca fiind una dintre cele mai puternice societăţi de construcţii din judeţ, cunoscută înainte de 1989 ca fosta Antrepriză de Construcţii Industriale, cu peste 1.000 de muncitori, Vasconstruct avea să ajungă în pragul colapsului în doar câţiva ani. Partenerii de afaceri (inclusiv rudele) care i-au date ţepe, angajarea unor contracte prea mai pentru puterile firmei au dus la faliment.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.