Home » Domenii » Instalatii » Detectorul de gaz - asigurarea de care are nevoie orice imobil

Detectorul de gaz - asigurarea de care are nevoie orice imobil
Detectoarele de gaz sunt dotate cu un sistem de semnalizare sonor sau luminos, care anunta instantaneu eventuale scurgeri de gaz. Un impuls electric transmis unei electrovalve opreste imediat gazul, evitand astfel producerea accidentelor.

 

Caracteristici tehnice detector de gaz:
Alimentare:230V/50Hz
Consum:1W
Amperaj:10 A/250V-5 A/30V
Sensor pentru gaz exploziv: catalitic
Sensibilitate: 10% LMA
Tipuri de avarii: intreruperi,scurt circuit,expirare
Semnalizarea alarmei: LED si buzzer
Durata fazei de test: 120 secunde
Comanda electrovalvei: clasa ”A” sau clasa ”B”
Gradul de protectie externa: Ip42
Compatibilitate electromagnetica CE: Norma de referinta EN 50270
Temperatura de lucru:-10, +40 C
Umiditatea de lucru:<95% din U. R.
Garantie: 3 ani Electrovalva
Temperature de lucru:-15,+60 C
Tensiunea de alimentare: 230V
Puterea absorbita: vezi eticheta produsului
Presiunea maxima: 500 mbar
Gradul de protectie: Ip65
Conectare: filet

 

Conform Ordinului Ministerului Economiei nr.713 din 21 octombrie 2004, instalarea detectoarelor de gaz este obligatorie in incaperile in care sunt functionale aparate de utilizare a gazelor naturale (aragaz, centrala termica, arzator sau alte aparate), iar suprafetele vitrate sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.).

Cum se monteaza un detector de gaze?
Se monteaza un senzor la o distanta de cel mult 3 m de sursa de foc si maximum 30 cm de tavan. Reactia de alarmare este direct proportionala cu sensibilitatea senzorului. O electrovalva cuplata la detector intrerupe imediat furnizarea de gaze in cazul depistarii unei scurgeri. 
Electrovalva se monteaza in exteriorul imobilului, langa contorul de gaze, oprind alimentarea in caz de incidente. Este nerecomandata amplasarea detectoarelor deasupra sursei de gaz, langa obstacole care impiedica gazul sa ajunga la detector, sau in medii cu multa umiditate. 
 
Detectorul de gaz cu electrovalva
Detectorul GEVAX, prin senzorul catalitic incorporat, detecteaza prezenta gazelor explozive, METAN si GPL, cu o sensibilitate calibrata la 10% din limita inferioara de explozie si poate actiona, prin intermediul releului incorporat, electrovalve, sirene si orice alt aparat de semnalizare sau care poate rezolva problema aparuta.

 
S.C.SERENA INSTAL COM SRL
Mogosoaia
Str. Fierarului Nr. 26, jud. Ilfov
Tel./Fax: 021 352 99 88
E-mail:
serenaro@hotmail.com

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.