Home » Domenii » 100% Interviuri » 4 milioane de euro pentru un nou sediu Meva Romania

4 milioane de euro pentru un nou sediu Meva Romania
Meva Romania, filiala a Grupului Meva Schalungs - Systeme GmbH, a inaugurat recent o noua locatie, in Bucuresti, pe Drumul de Centura Chitila-Rudeni. Investitia s-a ridicat la 4 milioane de euro.

Despre deschiderea noului sediu ne-a vorbit Horia Ioan Nitulescu, director general Meva Romania, companie specializata in producerea, vanzarea, inchirierea si leasing-ul de cofraje pentru structuri din beton si accesorii.

In 31 iulie ati inaugurat noul sediu Meva, in Bucuresti.  La cat se ridica investitia facuta ?
Investitia se ridica la aproximativ 4 milioane de euro si consta in realizarea unui depozit exterior 15.000 mp, birouri 1.000mp, hala reparatii – intretinere 2.500 mp, expozitie/sala conferinte 400mp.

De ce ati considerat necesar sa va extindeti in aceasta perioada?
Integrarea Romaniei in conceptul european de centre logistice ale concernului Meva.
Conceptul consta in infiintarea de centre logistice care sa ofere acelasi standard de servicii si produse in toata Europa, indiferent de locatie, si care sa poata deservi clienti si transfrontalier. Cu alte cuvinte, un client din Oradea poate fi deservit de un centru logistic din Ungaria, iar un client din Varna de un centru logistic din Bucuresti.


Cand va incepe activitatea in noua locatie?
Noul sediu si centrul logistic va fi functional la jumatatea lunii august.

Care au fost argumentele care v-au determinat sa alegeti locatia?

Locatia pe centura Bucurestiului si cu acces rapid la autostrada Bucuresti - Pitesti este avantajoasa atat pentru legatura cu clientii din tara cat si cu fabrica noastra de la Marsa / Sibiu.

Ce probleme ati intampinat de la demararea lucrarilor si pana acum, la inaugurare?
Procedurile si durata de obtinere a autorizatiei de constructie in Romania si in special Bucuresti sunt descurajante pentru investitori. Nu este acceptabil ca obtinerea unei autorizatii de constructie sa dureze peste un an, iar atitudinea regiilor si a institutiilor statului fata de investitorii seriosi trebuie sa se schimbe. Avem nevoie de investitii care sa creeze locuri de munca si este inadmisibil sa le descurajam printr-o birocratie greoaie si neprietenoasa.

Care sunt caracterisiticile principale ale noului sediu?
Finalizarea acestei investitii ne va da posibilitatea sa largim gama de servicii oferite clientilor nostri si sa ridicam standardul calitativ al acestora. In perioada de incertitudine pe care o traversam, disponibilitatea antreprenorilor de a achizitiona echipamente va scadea iar inchirierea de echipamente, deci si cofraje, va fi solutia la care se va apela in mod preponderent. Problema ce apare in cazul inchirierii de cofraje consta in costurile deobicei ridicate ce apar dupa terminarea lucrarilor la returnarea cofrajelor -  este vorba de imputatiile pentru reparatii si curatire. Aceste costuri nu pot fi estimate de antreprenor, deci nu intra in calculatia de costuri din momentul incheierii unui contract de inchiriere si apar ca o surpriza neplacuta la final.

Ce inseamna, concret, pentru Meva aceasta investitie?
Dispunand in noua locatie de o linie automatizata de curatire si de personal si echipamente adecvate pentru executarea reparatiilor vom oferi clientilor nostri, ca premiera in Romania, includerea in pretul chiriei a tuturor costurilor legate de reparatiile si de curatirea cofrajelor returnate la fine de contract.

Care sunt masurile pe care le luati pentru a va pastra clientii in conditiile crizei economice?
Tot ceea ce am realizat pana acum ne motiveaza sa extindem lucrarile complete si sa finalizam cele incepute. Din acest motiv programul tehnic bine pus la punct, inovatiile, serviciile care aduc castig ambelor parti si parteneriatele sunt pilonii de baza ai Meva. Eficienta, siguranta, economisirea timpului si a costurilor si, nu in ultimul rand, oferirea unui sprijin profesionist constructorilor au fost si sunt elementele de baza ale filozofiei noastre. Gasirea celei mai bune solutii este o traditie in compania noastra si aceasta traditie a facut ca unele proiecte, care initial pareau de nerezolvat, sa poata fi duse la bun sfarsit.

Care sunt provocarile specifice domeniului in care activati?
Oferim solutii pentru inaltimi mari de betonare, de cofrare rapida, folosirea unor retete speciale de preparare a betonului, punerea in opera in siguranta a betonului proaspat cu presiuni extrem de mari, folosirea materialelor cu care se economisesc bani si timp si indeplinirea cerintelor speciale referitoare la suprafata betonului, de exemplu in cazul betonului aparent. Toate acestea reprezinta dealtfel provocarile carora inginerii Meva le fac fata zi de zi.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.