Home » Domenii » Masini, Utilaje, Scule » Platforme Haulotte

Platforme Haulotte
Platformele Haulotte pot functiona in conditii de maxima eficienta atat in spatii inchise, cat si in exterior, la diferite inaltimi de lucru. Siguranta in functionare a echipamentelor le recomanda drept repere ale calitatii in domeniu.

Gama de utilaje Haulotte cuprinde echipamente industriale pentru ridicat oameni si materiale, cum ar fi platforme cu flese articulate, telescopice, cu arbori verticali etc., precum si excavatoare, basculante, buldozere, incarcatoare, mini-excavatoare, piese de schimb si echipamente dezmembrate. Siguranta in functionare, posibilitatile de acces in puncte dificile de lucru, inaltimea mare la care pot opera sau capacitatea considerabila de ridicare sunt atuuri ale echipamentelor Haulotte, care le recomanda drept repere ale calitatii in domeniu.
In ceea ce priveste echipamentul pentru ridicat personalul de lucru, gama de utilaje numara mai mult de 60 de modele, cu inaltimi cuprinse intre 6 si 43 m.

Platforma cu flesa articulata pentru ridicat oameni si materiale, cu actionare Diesel sau electrica
Cu inaltimi intre 12 si 41 m, platformele cu flese articulate permit accesul operatorului in puncte de lucru dificil de ajuns, fie pentru efectuarea operatiunilor de service, fie pentru montare sau dezasamblare de echipamente. Avand actionare Diesel sau electrica, aceste utilaje pot depasi obstacolele datorita propriei geometrii si a dimensiunilor bratelor. Flesele articulate cu lungimi mai mici de 20 m sunt in masura sa gestioneze spatiile restranse datorita dimensiunii sasiului, care este adaptat sa permita  miscarea de rotatie in spatiul delimitat de vehicul.
In functie de modelul de platforma articulata, acest utilaj poate sa prezinte blocaj diferential hidraulic (in cazul actionarii Diesel) si garda la sol cuprinsa intre 37,5 si 42,5 cm, pentru imbunatatirea utilizarii platformei pe teren accidentat. Nacela se poate inclina cu pana la 50%, iar placa turnanta se poate roti la 360° printr-o miscare continua. Timpul de inaltare completa este de 45 de secunde, productivitatea fiind imbunatatita ca urmare a functiilor simultane si de comanda proportionala a fleselor. In plus, echipamentul este caracterizat printr-o accesibilitate optima la zona de lucru datorita miscarii pendulare verticale pozitive si negative a flesei, in limita a 140°.


Platforme stalp cu actionare electrica
Acest tip de echipament este ideal pentru utilizarea in locuri greu accesibile, in special la efectuarea operatiunilor de mentenanta sau de inventariere in depozite, dar poate fi folosit si in spatii de lucru exterioare, indiferent de felul suprafetei. In functie de model, poate avea inaltimi cuprinse intre 6 si 12 m. Beneficiind de actionare electrica, platformele stalp se pot plia pana ajung la o inaltime de 2 m, putand astfel sa treaca prin spatii de acces precum usi standard sau ascensoare. Greutatea scazuta a acestui utilaj ii confera o mare autonomie, iar comenzile proportionale permit inaintarea fina si progresiva.

Platformele cu impingere
Sunt actionate electric, putand avea inaltimi cuprinse intre 7 si 14 m, ceea ce le recomanda pentru uzul interior. Aceste utilaje beneficiaza de o structura usoara si compacta, pentru a putea fi folosite pe suprafete fragile. De asemenea, se pot plia pentru a facilita transportul sau pozitionarea, inaltimea echipamentului reducandu-se astfel considerabil.

Platforme foarfeca
Sunt platforme de mari dimensiuni, cu inaltimi de lucru cuprinse intre 6 si 18,5 m. Pot fi folosite in domenii precum constructii si lucrari de amenajari publice, curatenie, panouri publicitare etc. Au o structura compacta pentru a facilita accesul in spatii inguste si sunt echipate cu amortizor cu aprindere prin combustie pentru teren accidentat, in cazul aplicatiilor exterioare, sau cu atenuator de zgomot, in cazul in care sunt folosite in spatii interioare. Capacitatea de incarcare a platformei se inscrie intre valorile 230 – 1000 kg.

Platforme telescopice
Aceste utilaje pot avea inaltimi cuprinse intre 14 si 43 m si sunt prevazute cu un sistem pendular telescopic care permite obtinerea unei inclinari suplimentare de pana la 5 m, operatorul putand astfel sa aiba acces la cele mai dificile si ascunse zone de lucru. Printre atuurile acestei platforme se numara capacitatea de deplasare laterala, posibilitatea de a efectua miscari simultane, de a ridica rapid sarcini de pana la 350 kg etc. In plus, sistemul pendular telescopic de 5 m, cu comenzi proportionale, permite utilizarea echipamentului chiar si in cazul celor mai inaccesibile spatii de lucru. Operatorul beneficiaza de un confort sporit ca urmare a miscarilor simultane si a sistemului autoridicator. Rezistenta si stabilitatea echipamentului sunt asigurate de profilul octogonal al bratului si flesei, realizat din otel foarte elastic. De asemenea, bratul platformei dispune de un panou de control, iar axul oscilant si diferentialul de blocare a rotilor permit ca nacela sa fie utilizata in medii de lucru diferite.

Platforme remorca
Se utilizeaza atat in exterior, cat si in interior si pot avea inaltimi cuprinse intre 13 si 26 m, fiind cel mai popular tip de platforma. Usoare si compacte, permit remorcarea in orice zona de lucru, in timp ce elementele de stabilizare au rolul de a corecta diferentele de nivel ale suprafetelor pe care sunt amplasate. Platformele remorca sunt disponibile atat in varianta articulata, cat si telescopica.

Echipamente pentru ridicat materiale si manipularea pamantului

Telemanipulatoarele se caracterizeaza prin stabilitate maxima, flexibilitate in functionare si precizie deosebita, fiind actionate de motoare diesel. Designul ergonomic confera o buna vizibilitate operatorului, caracteristica care da posibilitatea unei intretineri usoare. Pentru stabilitate, echipamentul este dotat cu un sistem de blocare diferential hidraulic, unitatea de comanda fiind in masura sa combine miscari proprii platformelor articulate, telescopice, stalp si a bratelor de excavatie.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.