Home » Real Estate » English Version » Bucuresti: Pretul apartamentelor vechi coboara sub 1.000 euro/mp

Bucuresti: Pretul apartamentelor vechi coboara sub 1.000 euro/mp
Tendinta generala de scadere din segmentului rezidential observata inca din a doua jumatate a anului trecut continua intr-un ritm accelerat atat in Capitala, cat si in celelalte mari orase din tara.

imobiliare.roAgentiile imobiliare si proprietarii au inceput sa reactioneze la semnalele din piata. Analiza prezentata de www.imobiliare.ro indica scaderi importante ale preturilor cerute de vanzatori pentru apartamentele din toata tara.
In Capitala, unde tendinta de scadere este cea mai accentuata, un apartament cu doua camere situat intr-un bloc construit inainte de 1990 a ajuns sa fie scos la vanzare pentru un pret incepand cu 1.024 euro/mp. De exemplu, pentru un apartament cu doua camere cu o suprafata de 42 mp situat in cartierul Titan, pretul cerut este de 43.000 euro. Apartamentele cu trei camere sunt chiar mai ieftine, preturile pornind de la 908 euro/mp. In Drumul Taberei, preturile cerute de vanzatori pentru un apartament cu trei camere cu o suprafata de 65 mp pornesc de la 59.000 euro.

Brasov – 60.000 euro pentru un apartament cu trei camere confort 1
In municipiul Brasov, apartamentele cu doua camere din blocurile vechi sunt scoase la vanzare pentru preturi care pornesc de la 1.000 euro/mp. In ceea ce priveste apartamentele cu trei camere, acestea sunt si mai accesibile, existand oferte in piata la pretul de 800 euro/mp. Cine dispune de 60.000 euro poate sa cumpere in prezent un apartament cu trei camere cu o suprafata de 75 mp situat intr-unul din cartierele Brasovului.

Cluj-Napoca – chiar daca preturile scad, apartamentele raman deocamdata scumpe

Ceva mai scumpe, insa tot in scadere, sunt ofertele din Cluj-Napoca. Preturile pe metru patrat cerute de vanzatori pentru un apartament cu doua camere pornesc de la 1.074 euro. Astfel, pentru un apartament cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 54 mp situat in zona Zorilor, clujenii pot negocia in jos pornind de la 58.000 euro. Apartamentele cu trei camere sunt usor mai ieftine, pretul pe metru patrat pornind de la 1.000 euro.

Constanta – ritm lent de scadere

Constanta ramane in continuare orasul in care ritmul de scadere a preturilor la nivelul segmentului rezidential este printre cele mai lente din tara. Pretul unui apartament cu doua camere scos la vanzare in Constanta porneste de la 1.148 euro/mp. In zona Tomis II, de pilda, pentru un apartament cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 48 mp, agentia imobiliara cere un pret de 56.000 euro. Apartamentele cu trei camere sunt mai ieftine, pretul pe metrul patrat pornind de la 929 euro.

Iasi – confort 1 la sub 800 de euro/mp

Capitala Moldovei prezinta cele mai mici preturi dintre orasele analizate. Pentru un apartament cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 60 mp situat intr-un imobil construit inainte de 1990, preturile cerute de vanzatori pornesc de la 767 euro/mp. In schimb, iesenii par sa pretuiasca mai mult apartamentele cu 3 camere, preturile pentru aceasta categorie incep de la 900 euro/mp.

Timisoara – vanzatorii banateni resimt criza

Tendinta de scadere a preturilor este resimtita din plin de catre vanzatorii din Banat. In Timisoara, pretul cerut in prezent pentru un apartament cu doua camere situat intr-un bloc construit inainte de 1990 porneste de la 818 euro/mp. Astfel, pe piata exista apartamente cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 55 mp situate in cartiere bune ale orasului, pentru preturi care incep cu 45.000 euro. Usor mai ridicate sunt preturile pentru apartamentele cu 3 camere, care pornesc de la 825 euro/mp, conform analizei prezentate de www.imobiliare.ro

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.