Home » Domenii » Instalatii » O instalatie solara medie poate economisi 260 metri cubi de gaz metan anual

O instalatie solara medie poate economisi 260 metri cubi de gaz metan anual
Aplicat consecvent si cu bugete in crestere pe o perioada de cel putin 20 de ani, programul “Casa Verde” ar putea sa contribuie decisiv la independenta energetica a Romaniei.

Revizuirea mecanismului de aplicare a programului Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile ar permite, in cadrul bugetului alocat, cel putin o dublare a numarului de noi beneficiari de sisteme de incalzire si preparare a apei calde menajere din surse regenerabile, de la aproximativ 16.000 la peste 32.000, si astfel o eficientizare a investirii fondurilor alocate si o reducere semnificativa a consumului de combustibili fosili si a emisiilor de noxe, conform Baxi Romania.
O instalatie solara medie ce cuprinde doua panouri solare, cu o suprafata totala de captare a radiatiilor solare de aproximativ 5 mp poate duce la o economie anuala medie de 260 metri cubi de gaz metan, sustin reprezentantii Baxi. Astfel, la nivelul intregului program „Casa Verde”, acest calcul se poate traduce printr-o ecomomie anuala de gaz de aproximativ 8 milioane de metri cubi de gaz metan pe an si de o economie de peste 160 milioane de metri cubi de gaz metan pe durata medie de viata a panourilor solare.
Baxi Romania a anuntat ca va sustine fara rezerve orice demers legislativ care va introduce sistemul solar ca o componenta obligatorie in construirea oricarei noi cladiri. Exemple legislative similare exista in tari ca Spania, Italia sau Franta.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.