Home » Domenii » Instalatii » Romstal ofera alternative la incalzirea cu GAZ

Romstal ofera alternative la incalzirea cu GAZ
Din punct de vedere al sursei de energie utilizate, Romstal ofera toate tipurile de echipamente de incalzire.

Din punct de vedere al sursei de energie utilizate, Romstal ofera toate tipurile de echipamente de incalzire existente: functionare pe combustibil gazos, lichid, solid, electrice, solare si geotermale. Daca ar fi sa realizam o clasificare referioare la costul acestor surse de energie folosite pentru producerea caldurii sau a apei calde menajere, situatia este urmatoarea (pornind de la ieftin la costisitor): energie solara, combustibil solid, energie geotermala, combustibil gazos, combustibil lichid, energie electrica .Costul unui kwh de energie termica, produs din sursele enumerate mai sus, este:
-energie solara-aprox.gratis
-comb. solid-0.06 ron/kwh
-energie geotermala-0.1 ron/kwh
-comb gazos-0.12 ron/kwh
-comb lichid-0.35 ron/kwh
-energie electrica-0.5 ron/kwh
Datorita conditiilor de instalare si utilizare foarte simple si datorita unui cost de exploatare relativ redus, echipamentele de incalzire cu functionarea pe combustibil gazos, au fost preferate de majoritatea clientilor. Inconvenientul principal in acest caz este scaderea presiunii de alimentare pe timpul iernii sau, la limita, intreruperea totala a alimentarii, ceea ce poate duce la situatii limita-sistarea totala a caldurii.
O solutie la echipamentele pe combustibil gazos pe care noi o recomandam, insa doar ca o solutie temporara, este utilizarea unor echipamente electrice. Acestea au avantajul unui cost redus al investitiei, nu necesita conditii de amplasare speciale, nu sunt poluante, insa au dezavantajul unui cost de exploatare ridicat, datorita costului energiei electrice. Solutia poate fi aplicata tuturor tipurilor de cladiri: pot fi rezidentiale sau cladiri de birouri.Trebuie sa atentionam, totusi, ca in cazul microcentralelor electrice este necesara obtinerea avizulul de instalare de la distribuitorul local de energie electrica si ca, in acest caz, este necesar sa dispunem de o sursa trifazica de alimentare cu energie electrica.
O alta solutie posibila o constituie echipamentele cu functionare pe combustibil solid. Investitia initiala in cazul acestora este similara echipamentelor cu functionare pe combustibil gazos. Echipamentele cu functionare pe combustibil solid au avantajul celui mai redus cost de exploatare, insa necesita conditii speciale de amplasare si evacuare a gazelor arse. In plus, utilizarea este putin mai incomoda datorita autonomiei reduse, necesitatii reincarcarii focarului si curatirii cenusii rezultate din arderea combustibilului.
Echipamentele cu functionare pe combustibil lichid constituie si ele o solutie alternativa la echipamentele cu functionare pe combustibil gazos. Costul investitiei este similar celor cu functionare pe combustibil gazos sau solid, insa si acestea necesita conditii speciale de amplasare si evacuare a gazelor arse si a noxelor, iar costul de exploatare este destul de ridicat datorita pretului combustibilului.
Panourile solare se recomanda doar ca sursa complementara de incalzire impreuna cu unul din echipamentele de incalzire conventionale. In cazul tarii noastre, nu se poate acoperi tot necesarul de incalzire pe timpul iernii. Principalele aplicatii sunt prepararea apei calde menajere (aprox. 60% din necesar, la nivelul unui an de zile) si incalzirea apei din piscina pe timpul verii. Acest echipament este total nepoluant, iar utilizarea este foarte simpla, sistemul fiind complet automatizat.
Pompele de caldura sunt o alta solutie oferita de Romstal la echipamentele cu functionare pe combustibil gazos. Aceste echipamente necesita o investitie initiala foarte ridicata si conditii speciale de instalare, insa prezinta avantajul ca sunt totat nepoluante, iar costul de exploatare este redus.
Atat panourile solare cat si pompele de caldura necesita programe speciale de subventionare din partea statului. Incepand cu acest an toti clientii Romstal pot accesa un asemenea program -Programul Casa Verde - prin intermediul firmei noastre.
O alta solutie de incalzire, insa doar pentru spatiile comerciale sau cladiri de birouri, o constituie sisteme tip VRV. Acestea necesita o investitie initiala foarte ridicata, insa au avantajul utilizarii atat pentru incalzire cat si pentru racire.

***
Romstal este cea mai dinamica si importanta companie de pe piata romaneasca specializata in comercializarea echipamentelor de instalatii pentru constructii.
Oferta companiei include peste 20.000 de produse caracterizate de o calitate recunoscuta mondial, pe care Romstal o adopta ca politica de piata. Portofoliul Romstal este grupat in 6 categorii de interes, gestionate de divizii specializate - Thermo, Klima, Hydro, Sanni, Electro si Ceramic.
Compania Romstal este numarul 1 in Topul Francizelor din Romania aparut pe 19 iunie 2008, ca supliment al revistei Capital. Romstal este apreciata ca fiind cea mai puternica franciza din punctul de vedere al cifrei de afaceri, acest indicator atingand valoarea de 195 milioane euro la nivelul anului trecut.
In luna iunie 2007, in suplimentul "Francize de top din Romania", realizat de revista Capital, franciza Romstal a fost clasata pe locul I la capitolul "Cele mai puternice francize autohtone", iar in luna noiembrie 2007, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in cadrul celei de a XIV-a editii a Topului Excelentei in afaceri, a oferit companiei Romstal premiul de excelenta Franciza autohtona de succes, pentru activitatea desfasurata in 2006.
 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.