Home » Domenii » Infrastructura » 73 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apa in judetul Olt

73 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apa in judetul Olt
Comisia Europeana a aprobat in data de 13 ianuarie 2009 proiectul major de modernizare a infrastructurii de apa/apa uzata in judetul Olt.

Acest judet va beneficia de finantare euro­peana prin Programul Operational Sectorial Mediu. Investitiile, in valoare de aproximativ 73 de milioane de euro, au in vedere reabilitarea sistemului de distributie a apei si a sistemului de colectare si tratare a apei uzate in aglomerarile Slatina, Scornicesti, Draganesti-Olt, Piatra-Olt si Potcoava, construirea/modernizarea statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice de apa si canalizare. Peste 100 000 de locuitori vor beneficia de aceste investitii. Se estimeaza ca lucrarile de investitii se vor realiza in perioada 2008-2013. 
Ca urmare a aprobarii acestui proiect, Romania are acum 9 proiecte majore in sectorul de mediu ce au primit Decizii de finantare de la Comisia Europeana, valoarea lor apropiindu-se de 1 miliard de euro. 
Sectorul apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate POS Mediu (60%), deoarece este domeniul care necesita investitii majore in vederea conformarii cu standardele europene. Pentru acest sector sunt finantate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localitati la nivel regional/judetean.

Extindere si reabilitare retele de distributie apa potabila si canalizare in Turnu Magurele  
 
Consiliul Local al municipiului Turnu Magurele implementeaza proiectul “Extindere si reabilitare retele de distributie apa potabila si canalizare in municipiul Turnu Magurele”, in cadrul Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala - Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu.
Proiectul, cu o valoare totala de 981 mii euro, si-a inceput implementarea la 01.03.2008 si se va finaliza la 31.08.2009. 
Proiectul este direct legat si va fi continuat prin investitii care privesc sistemul de alimentare cu apa si canalizare din municipiul Turnu Magurele. 

Nou sistem de colectare a deseurilor in Suceava

Este in curs de finalizare proiectul “Sistem de colectare selectiva si amenajare statie de transfer pentru deseuri in zona localitatii Gura Humorului, judetul Suceava”. Valoarea proiectului este de 1 milion euro, iar termenul de finalizare este 24.06.2009.
Finantarea proiectului a fost realizata din fonduri PHARE CES 2004, scopul acestuia fiind modernizarea elementelor de infrastructura de mediu din domeniul gestionarii deseurilor urbane/comunale (provenite din deseuri menajere de la populatie, deseuri menajere de la agenti economici si deseuri din servicii municipale), in vederea cresterii gradului de reciclare si valorificare a deseurilor, a imbunatatirii nivelului de protectie a mediului inconjurator si reducerii riscurilor asupra sanatatii populatiei din zona vizata. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.