Home » Domenii » Acoperisuri » 5 motive( si nu numai) să alegi panouri de țiglă metalică optimizate pentru acoperișul tău

5 motive( si nu numai) să alegi panouri de țiglă metalică optimizate pentru acoperișul tău
Pentru o construcție de calitate, durabilă și rentabilă este important să ne informăm, să apelăm la ajutorul unui specialist tehnic și la montatori calificați, cu experiență.

    Dacă vrei să îți construiești un acoperiș cu țiglă metalică, vei fi suprins să descoperi câte criterii trebuie să ai în vedere pentru a te asigura că faci cea mai bună investiție: de la modelul de țiglă metalică, la grosimea stratului de zinc, tipul de vopsea, culoarea sau dimensiunea panourilor de țiglă. Din dorința de a economisi, putem considera unele variabile mai importante decât altele, fapt care influențează calitatea și durabilitatea acoperișului pe termen lung.

   Un astfel de exemplu este alegerea panourilor de țiglă foarte lungi în detrimentul panourilor optimizate în funcție de caracteristicile acoperișului. Pornind de la premisa că panourile lungi implică puține suprapuneri la montaj și implicit un consum mai mic de țiglă, această decizie este, de fapt, o falsă economisire.

    Pentru o construcție de calitate, durabilă și rentabilă este important să ne informăm, să apelăm la ajutorul unui specialist tehnic și la montatori calificați, cu experiență. Sandu Postolache, expert tehnic Wetterbest, producător român de țiglă metalică, ne prezintă cinci motive să alegem panouri optimizate în funcție de caracteristicile acoperișului nostru.

5 argumente pentru a folosi panouri optimizate:

  1. Ușor de transportat

Panourile optimizate din punct de vedere al lungimii sunt mai ușor de transportat. Acest argument este important pentru producătorul de țiglă metalică prin faptul că îi asigură un nivel ridicat de eficiență și livrare rapidă, iar pentru clienți înseamnă garanția că materialele vor ajunge în stare optimă la destinație, într-un timp scurt.

 

  1. Ușor de depozitat

Câteodată, se întâmplă să cumpărăm materialele de construcții, dar să amânăm construirea propriu-zisă a acoperișului. În aceste situații, dacă ai ales să folosești panouri de țiglă metalică, este de preferat să nu fie de dimensiuni foarte mari deoarece sunt greu de depozitat.

  1. Simplu de manevrat

Cu cât un panou este fabricat la dimensiuni mai mari, cu atât va crește masa acestuia raportată la unitatea de lucru și, prin urmare, devine mai dificil de manevrat pentru montatori. O bună construcție este rezultatul folosirii unor produse de calitate, alese în funcție de tipul de acoperiș și  nevoile tehnice, dar și al priceperii echipei de montatori.

 

  1. Eficiență la montaj

Un alt avantaj al panourilor optimizate este faptul că permit un montaj facil. Pentru montatori asta înseamnă eficiență, rapiditate, iar pentru proprietari un timp mai mic de finalizare a lucrării.

 

  1. Au un risc redus la deformare

Dacă sunt manevrate și instalate corespunzător, panourile de țiglă metalică optimizate dimensional  nu se vor deforma. Cu cât lungimea unui panou de țiglă metalică este mai mare (este alcătuit din mai multe module de țiglă), cu atât riscul de deformare ireversibilă este mai mare. În cazul țiglei metalice, deformarea este definitivă, mai ales în zonele de extremități, cu efecte negative pentru acoperiș: siguranța la infiltrații este afectată deoarece dispare capacitatea de etanșeizare în zona de suprapunere longitudinală; acumulare de tensiuni la nivelul panourilor de țiglă metalică; la nivel estetic, apariția unui rost în zona de suprapunere a panourilor de țiglă, cunoscut şi sub denumirea de „luft” ș.a.m.d.

 

Cum verificăm dacă panoul de țiglă metalică este optimizat pentru acoperișul nostru?

Din experiența practică, s-a observat că, pentru a fi optim din punct de vedere funcțional, un panou de țiglă metalică ar trebui să cuprindă 10 module (numiți și pași de țiglă), ceea ce ar însemna o lungime maximă de 3600 – 3700 mm. În mod obișnuit, lungimea maximă dintre ștreașină și coama unui versant de acoperiș este cuprinsă între 5000 mm – 6000 mm. Acoperirea acestei lungimi cu un singur panou de țiglă metalică devine foarte dificilă. De aceea, este recomandat să folosim panouri cu maxim 10 pași care, prin suprapunere, vor acoperi întreaga suprafață.

Asadar, daca va doriti un acooperis de calitate, pe lannga aceste 5 motive recomandate in alegerea panoului de tigla,  revista 100%construct va recomanda sa tineti cont si de urmatoarele aspecte:

 - Furnizorul de tabla (asigura-te ca este un  furnizor cerfificat si care isi asuma eventualele neplaceri, adica sa aveti garantie la tabla, furnizorul de accoperis trebuie sa isi asume aceasta garantie)

 - Grosimea tablei ( nu alege tabla a carei grosime este sub 0.05mm - la acoperis si sub 0.06mm la Jgheaburi si burlane)

 - Cumpara sistemul de accoperis de preferat de la acelasi furnizor, deoarece ti se poate oferi o solutie completa, nu alergi si la alti furnizori si constati ca nu ti se potrivesc selementele si in fianl te costa mai mult. Incearca pe cat posibil sa iti cumperi sistemul de acoperis de la una din marile firme de pe piata romaneasca, primesti gaantie ei si ce... toti iti ofera de la 30-la 50 de ani, insa esti sigur ca peste cativa ani daca ai o problema mai gasesti firma care ti-a vandut sistemul? asa ai ocazia daca cumperi de la o firma consacrata sa poti sa ai cu cine sa discuti problema ta!

Fiti atenti(e) ce decizie luati in alegerea furnizorului ca sa nu te coste mai mult, mai tarziu!

De la cititorii nostri fideli, am selectat un top 5 in privinta celor mai serioase companii de pe piata de acoperisuri. Va rog, sa retineti ordinea este doar alfabetica, insa toate aceste firme pun pe primul plan clientul si calitatea.

Coilprofil, DepacoLindab, Ruukki, Viking Pruszynski

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.