Home » Domenii » Acoperisuri » De ce apar infiltrațiile de apă prin acoperișul de țiglă metalică și cum le putem evita?

De ce apar infiltrațiile de apă prin acoperișul de țiglă metalică și cum le putem evita?
Trebuie stiut ca pe termen lung, infiltrațiile de apă pot provoca daune însemnate pentru întreaga construcție; de la acoperiș, pereți și până la fundație.

 

   Pentru multe dintre persoanele care locuiesc la casa, venirea sezonului rece reprezinta o grija in plus prin prisma aparitiei infiltratiilor de precipitatii de la nivelul acoperisului. In timp, acestea pot deteriora peretii interiori si exteriori ai casei, instalatiile si echipamentele, afecteaza structura acoperisului sau subrezesc fundatia in sine a constructiei.

 Specialistii de la Wetterbest ne spun la ce aspecte ar trebui sa fim atenti atunci cand alegem solutia de invelitoare pentru acoperis si de ce este atat de important sa fie aleasa in functie de caracteristicile casei noastre.  

Care sunt cauzele pentru infiltratia apei prin acoperis?

Infiltratia apei prin acoperis poate fi cauzata de mai multe aspecte, unele usor de anticipat, altele mai putin cunoscute.

a)      Alegerea unor solutii de invelire a acoperisului incompatibile cu geometria acestuia

Deseori, solutia de invelitoare metalica aleasa nu se potriveste cu geometria specifica a acoperisului. De aceea, este indicat sa consultam un specialist care ne poate indruma, tinand cont de mai multe criterii, cum ar fi: materialul, profilul, dimensiunile, elementele de accesorizare etc. Cu cat geometria acoperisului este mai complexa, cu atat solutia de invelitoare metalica trebuie sa fie adaptata mai mult.

b)      Panta de montaj

Neadaptarea solutiei de invelire la panta acoperisului provoaca cele mai frecvente infiltratii de apa. In cazul panourilor de tigla metalica cu geometrie clasica, montajul se realizeaza pe pante de cel putin 14⁰. Daca nu se respecta aceasta regula si se executa montajul pe o panta a structurii de acoperis mai mica de 14⁰, atunci exista sanse mari ca apa sa patrunda cu usurinta sub acoperis.

c)       Gradul de complexitate al acoperisului

Un acoperis complex presupune mai multe intersectii, puncte de strapungere, zone de racord cu pereti, puncte atipice de colectare a apei si, in consecinta, o provocare mai mare la montaj, chiar si pentru un montator cu experienta.

Din acest motiv, trebuie sa va asigurati ca solutia de invelitoare aleasa corespunde cu posibilitatile de realizare, fiabilitate si viabilitate pe care vi le impune acoperisul in sine.

d)      Folosirea unor materiale neadecvate

Un acoperis inseamna o investitie de durata. De aceea, este important sa alegem materiale de calitate. Exista si situatii in care, desi produsele respecta exigentele de calitate, acestea nu se potrivesc cu caracteristicile zonei geografice in care se afla constructia respectiva. De exemplu, in zone cu caderi masive de zapada este recomandat sa folosim sistemele de invelitoare potrivite pentru conditii meteo extreme (ceea ce presupune o grosime mai mare a otelului, o acoperire mai mare cu straturi de zinc si vopsea etc.). Specialistii Wetterbest va pot indruma astfel incat sa alegeti invelitoarea metalica potrivita casei dumneavoastra. 

e)       Montaj necorespunzator

Principiile de montaj gresite, necunoasterea modului de comportare a sistemului de invelitoare metalica, neadaptarea lui la structura acoperisului, lipsa de atentie la detalii s.a.m.d. – toate aceste aspecte pot conduce la un montaj necorespunzator si, in consecinta, la aparitia infiltratiilor.

Alegerea solutiilor optime ale sistemului de invelitoare, compatibile cu structura acoperisului

Pe termen lung, infiltratiile de apa pot provoca daune insemnate pentru intreaga constructie; de la acoperis, pereti si pana la fundatie.

 De aceea, trebuie sa tinem cont de trei aspecte principale:

·     Alegerea personalizata si aplicata a sistemului de invelitoare

·     Gradul de complexitate al structurii de acoperis impune alegerea unui anumit tip de sistem de invelitoare

·     Folosirea unor materiale de calitate, care respecta cerintele functionale si estetice

Daca le-ati respectat deja, cu siguranta nu aveti motive de ingrijorare in aceasta toamna.  

 

 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.