Home » Domenii » Lucrari Speciale » 390 tone de caramida pentru un centru de ingijire copii bolnavi

390 tone de caramida pentru un centru de ingijire copii bolnavi
Centrul din Bacău va fi primul din România care oferă posibilitatea internării copiilor bolnavi

    Cemacon doneaza caramida necesara constructiei primului centrul de ingrijire paliativa pentru copii din Romania

    Donatia de 390 metri cubi de caramida reprezinta toata caramida necesara pentru realizarea constructiei de 1.050 metri patrati   

Cemacon se implica in construirea primului centru de ingrijire paliativa pentru copii din Romania, prin donarea a 390 metri cubi de caramida EVOCERAMIC 29 LM, reprezentand toata caramida necesara pentru realizarea constructiei. Centrul este amplasat in localitatea Bacau, avand o suprafata de 1.050 de metri patrati, si este administrat de Asociatia Lumina, asociatie care isi dedica activitatea dezvoltarii de servicii de ingrijire paliativa pentru bolnavii incurabili si promovarea acestor servicii la nivel regional prin programe de educatie si informare.

         Centrul construit in localitatea Bacau va fi primul din Romania care ofera posibilitatea internarii copiilor bolnavi

Centrul din Bacau va fi primul din Romania care ofera posibilitatea internarii copiilor bolnavi, punand la dispozitie 14 paturi, iar numarul celor care vor beneficia de serviciile oferite – direct si indirect – va ajunge la 400 lunar. Hospice-ul va deservi regiunea de nord-est a României, cea mai săracă regiune din ţară, şi va crea 30 de noi locuri de muncă. 

 

”Grija fata de societatea in care traim ar trebui sa fie prezenta in modelul de business al fiecarei companii, indiferent de dimensiunea ei. Credem ca este de datoria noastra sa contribuim la realizarea proiectelor de acest gen din Romania, care, va asigur, aduc o raza de lumina pentru multe cazuri sociale cutremuratoare. Am inteles in profunzime nevoia acestor copii si situatiile cu care se confrunta si am fost convinsi ca au nevoie de ajutorul nostru. Ne bucuram, astfel, ca vom putea ajuta sute de copii in fiecare luna si avem toata increderea in Asociatia Lumina pentru modul in care inteleg sa gestioneze aceasta cauza”, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon. 

  Constructia a fost demarata in luna martie 2016, iar finalizarea acesteia este estimata pentru luna noiembrie 2016

Centrul e proiectat ca o cladire cu regim de inaltime parter si etaj partial. Suprafata acestuia va fi impartita astfel incat sa integreze zona de rezerve pentru ingrijire, primire si oferire servicii medicale conexe beneficiarilor, zona de recreere indoor, zona pentru servicii de curatenie, zona pentru servicii de masa, zona de vestiare pentru personal si spatiile administrative ale Asociatiei Lumina. In plus, in exteriorul cladirii se vor amenaja alei pietonale, locuri de parcare, spatii verzi si un loc de joaca pentru beneficiari si familiile acestora.

 În România, copiii diagnosticaţi cu o boală incurabilă nu pot beneficia de servicii de îngrijiri paliative specializate, în sistemul medical de stat, acest tip de servicii fiind practic inexistente în secţiile de pediatrie din spitale. Mai mult decât atât, în România nu există statistici asupra numărului exact al copiilor care ar avea nevoie de acest tip de servicii. În acest moment, mai puţin de 6% din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu o boală incurabilă beneficiază de îngrijiri paliative.

Copiii diagnosticaţi cu o boală incurabilă experimentează durerea provocată de boală, mai mult de 70% dintre ei suferind dureri severe la un moment dat. Suferinţa provocată de boală presează ca o povară uriaşă asupra copiilor şi a familiilor lor. Copiii devin anxioşi şi dezvoltă teamă faţă de durerile/suferinţa care îi aşteaptă, teamă de spital şi faţă de personalul medical. Pot deveni iritabili, cu stări emoţionale variind de la teroare la depresie şi singurătate. Părinţii şi ceilalţi membri ai familiei resimt furie, depresie şi se simt vinovaţi pentru neputinţa de a-şi ajuta copilul.

„Datorită faptului că oferim îngrijiri paliative pediatrice şi pentru că solicitările către noi creşteau constant, la începutul anului 2014 am decis să facem următorul pas: să construim o unitate cu paturi, unde să internăm copiii diagnosticaţi cu o boală incurabilă şi care sunt în ultimul stadiu de viaţă – povesteşte Mihaela Dumitrache, directorul executiv al Asociaţia Lumina.

Constructia centrului a fost demarata la sfarsitul lunii martie cu termen estimativ de finalizare in luna noiembrie a aceluiasi ani. Noua constructie se va afla pe terenul donat de Consiliul local Bacau, iar in constructia lui s-au implicat, alaturi de Cemacon, doua fundatii, o companie din domeniul vanzarii de materiale de constructii si amenajari interioare si Consiliul Judetean Bacau. 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.