Home » Domenii » Constructii Lemn » 17 milioane de euro pentru constructia Salii Polivalente la Suceava

17 milioane de euro pentru constructia Salii Polivalente la Suceava
Primarul Ion Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că municipiul Suceava are nevoie de o sală polivalentă care să fie folosită atât pentru evenimente sportive, cât şi culturale,

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va propune Consiliului Local să aprobe obţinerea unui credit de 25 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la construcţia unei săli polivalente cu 5.000 de locuri, proiect evaluat la 17 milioane de euro.

 

Noua investiţie face parte din strategia culturală adoptată de Consiliul Local, şi primarul a subliniat că va trebui făcută cu fonduri locale întrucât programele europene nu prevăd finanţări pentru astfel de obiective.

El a arătat că proiectul ar urma să fie finalizat la patru ani după începerea lucrărilor şi speră că va găsi şi alte surse de finanţare, pe lângă cele locale, dar este important ca proiectul să înceapă în acest an şi că, prin creditul de 25 de milioane de lei, se va asigura finanţarea pentru primii doi ani.

Lungu a explicat că acest credit ar urma să fie rambursat în zece ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, iar gradul de îndatorare al municipalităţii nu va fi afectat mult, arătând că, potrivit estimărilor, cel mai mare grad de îndatorare este în 2016, de 17,99 la sută, iar în anii următori acesta scade spre 15 la sută.

"Îmi doresc o sală polivalentă şi cred că i-a venit timpul", a spus Lungu.

Interesant este faptul ca in 2011, primarul Sucevei a anuntat si atunci acest proiect al caror costuri erau la vremea respectiva de 13 milioane de euro, cu 4 milioane mai putin decat a fost anuntat acum. S-o fi schimbat proiectul intre timp sau doar comisionale sunt mai mari?

Totodată, primarul Sucevei a spus că în bugetul pentru acest an va include o sumă de un milion de euro pentru construcţia unei nocturne la Stadionul Municipal Areni. Echipa locala din Suceava evolueaza in divizia a doua, fara a avea ca obiectiv promovarea in prima divizie.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.