Home » Domenii » Acoperisuri » Fatadele metalice pot fi o solutie si pentru case!

Fatadele metalice pot fi o solutie si pentru case!
Daca pentru cladirile de birouri, cele comerciale si industriale, metalul este deja un material obisnuit, de la structura si pana la finisaje, nu acelasi lucru se poate spune despre casele individuale. Si asta deoarece materialele din metal sunt mai costisitoare, desi ele sunt garantate pentru mai mult timp decat cele traditionale si prezinta reale avantaje.

 

   In plus, pentru locuintele individuale sau colective (blocuri) intervine criteriul subiectiv. Oamenii pur si simplu asociaza metalul cu o senzatie de rece, de lipsa de ospitalitate sau de personalitate. Dar acest lucru e pe cale sa se schimbe. La o atenta observare a ceea ce se intampla in cartierele rezidenaiale de la noi, se poate constata ca acest criteriu al personalitatii este deja spulberat. Intr-un astfel de cartier, locuintele sunt proiectate la fel, au finisaje asemenatoare, parcelele de pamant pentru gradina sunt egal impartite, deci, cel mai sigur mod de personalizare a caselor ramane la interior. Criteriile subiective incep sa conteze mai putin si pentru ca in ziua de azi cei care cumpara sau construiesc o locuinta sunt interesati de aspectele practice: finisaje durabile, rezistenta la intemperii, la cataclisme naturale, protectie si izolare termica si fonica, preturi bune.

La toate aceste argumente practice se adauga forta de convingere a proiectantilor. Arhitectii sunt in favoarea folosirii metalului, care sa sublinieze formele minimaliste sau avangardiste ale caselor viitorului. Deci transferul folosirii materialor metalice de la cladirile mari la casele de locuit se face rapid.


Protectia mediului este o chestiune foarte popularizata acum la noi, dar cu veche traditie deja in Uniunea Europeana. In materie de constructii se urmareste ca din faza de productie pana la cea de montaj si exploatare, materialele folosite sa fie prietenoase mediului. Cei care produc acoperisuri si fatade metalice invoca acum si faptul ca aceste elemente de constructie pot fi si reciclate, ceea ce nu se intampla cu o mare parte a altor finisaje.

 

 Produse reciclabile si estetice

Fatadele metalice sunt considerate foarte practice si nepoluante, pentru ca se monteaza uscat, nu mai exista resturi nedorite pe santier, un alt punct important pe agenda ecologica. Permit montarea cu usurinta a sistemelor de termoizolare exterioara, contribuind si la economia de energie pentru incalzirea locuintelor. Si pe langa atentia fata de mediu, fatadele metalice sunt apreciate ca estetice si usor de intretinut in timp. Arata bine pe o perioada lunga si protejeaza eficient fatadele caselor impotriva intemperiilor meteorologice neprevazute cum ar fi: furtunile cu vanturi puternice, tornadele, ploile torentiale. De asemenea, prin sistemele de montaj (care contin si strat anticondens) si calitatea materialelor se certifica, si rezistenta fatadelor la trecerile bruste de la cald la rece, deci la temperaturi extreme, dar si rezistenta la coroziune.

 Exactitate la montaj
Fatadele metalice pot fi realizate cu diferite produse: de la sinding (lambriuri exterioare din aluminiu sau otel) la casete de fatada sau tabla cutata (cu diferite profile care permit folosirea lor atat pentru pereti, cat si pentru acoperisuri). Toate produsele se monteaza usor si rapid. Sunt eliminate din start posibilitatile de a se gresi la montaj tocmai dattorita ingeniozitatii sistemului. Fatadele metalice includ si serii de accesorii (suruburi autofiletante, elemente de prindere) special destinate lor, fabricate de asemenea conform calitatii si dimensiunii panourilor sau casetelor. Exista firme care in functie de proiectul casei pot oferi panouri metalice pe dimensiuni, pierderile de material fiind astfel minime. Daca am vorbit numai despre avantaje, trebuie spus ca marele dezavantaj este unul foarte sensibil, adica cel al costurilor. Aluminiul este un material costisitor, dar otelul pare sa fie mai accesibil financiar.

 

  Diferenta dintre aluminiu si otel este la garantia oferita, respectiv 30 de ani pentru aluminiu si 15 ani pentru otel. Pentru astfel de materiale firmele serioase ofera cerificate de garantie, iar produslelor lor sunt marcate fiecare in parte, pe langa sigla firmei, chiar cu ora de iesire din lantul de productie. Firmele nu ofera un pret pe metru patrat informal in lipsa unui proiect de arhitectura. Dar daca va ganditi la posibilitatea placarii casei sau chiar a blocurilor cu fatade metalice merita macar sa cereti o oferta, mai ales in conditiile penuriei de mesteri zidari si zugravi de la noi, care duce la cresterea manoperei pentru finisajele traditionale

 

  Uitandu-ma in gama de produse ale firmelor ce activeaza in Romania pe domeniul acoperisuri metalice mi-a atras atentia faptul ca tabla cutata oferita de Viking Pruszynski este un material economic utilizat pentru acoperisuri sau fatade. Compania produce o gama bogata de profile - de la inaltimea de 6 mm pana la 160 mm - precum si de tipuri de tabla (zincata, prevopsita) permite utilizarea acestora atat pentru acoperisuri, cat si pentru fatade, pentru garduri si porti, cat si pentru constructiile portante, in domeniul constructiilor individuale si industriale.

  Tabla cutata cu profil mic poate fi utilizata pentru acoperirea fatadelor (T6 - T60) precum si a acoperisului (T14 - T60) caselor, garajelor sau a cladirilor comerciale de dimensiuni mici. În schimb, profilele inalte, datorita rezistentei acestora, isi gasesc utilizarea pentru acoperisurile cu deschidere mare si in constructiile industriale. Printre caracteristicile tablei cutate se numara: rezistenta, rigiditatea constructiei si consumul economic.Profilele trapezoidale sunt produse din tabla zincata, din tabla cu acoperire de aluzinc, tabla prevopsita sau din tabla de aluminiu prevopsita (tabla cu grosimea de la 0,50 pana la 1,50 mm).

            

 Profilele trapezoidale sunt produse din tabla zincata, din tabla cu acoperire de aluzinc, tabla prevopsita sau din tabla de aluminiu prevopsita (tabla cu grosimea de la 0,50 pana la 1,50 mm). Toate produsele Viking Pruszynski se caracterizeaza printr-o calitate superioara. Calitatea se refera atat la materia prima, cat si la produsul finit. Calitatea superioara este confirmata de agrementele tehnice precum si de garantia acordata (straturile organice - poliester lucios si mat - 10 ani, iar pural - 15 ani). In vederea imbunatatirii proprietatilor acustice ale cladirilor in care sunt utilizate profilele de tabla cutata exista posibilitatea perforarii acestor profile. In sectiunea transversala anexata pentru fiecare profil de tabla cutata sunt prezentate posibilitatile de perforare pentru respectivul profil. Profilele trapezoidale sunt produse in conformitate cu norma europeana EN 14782:2008.

 Mai multe gasiti pe siteul companiei Viking Pruszynski: www.vkp.ro

 

 

 


 

 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.