Home » Domenii » Instalatii » Avantajele centralelor termice in condensare

Avantajele centralelor termice in condensare
Tot mai multi romani descopera ca instalarea unei centrale termice aduce cu sine o serie de avantaje majore, precum confortul si libertatea de a adapta temperatura la propriile nevoi, dar mai ales o reducere semnificativa a costurilor comparativ cu sistemul centralizat de incalzire care poate ajunge, in functie de oras, pana la circa. 2.000 lei anual.

 Sfaturi pentru incalzirea locuintei  cu costuri reduse

 

Acestea sunt avantajele unei centrale termice fata de bransamentul la un sistem centralizat de incalzire ineficient, care poate opri furnizarea de agent termic si apa calda, din cauze diverse precum defectiuni sau restante de plata. Conform cifrelor raportate de ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice), in acest moment in Bucuresti sunt peste 40% din totalul apartamentelor bransate la sistemul centralizat de incalzire din Romania. Astfel, in cazul in care RADET nu ar mai putea furniza agent termic, peste 560.000 de locuinte din Capitala ar ramane fara caldura si apa calda.

Dar nu numai in Bucuresti romanii care aleg instalarea unei centrale termice pe gaz, pot face economii majore. Astfel, cu o centrala termica in condensare, in Constanta, facturile anuale pentru apa calda si incalzire aferente unui apartament de doua camere care ajung la cca. 1.640 lei pot fi cu 2.000 de lei mai mici comparativ cu cele generate de CET. In Iasi diferenta este de aproximativ 1.200 lei, anual, in timp ce in Timisoarapoate ajunge la 1.000  lei.

 

Cum putem reduce costurile de incalzire cu centrala termica?

 

Dincolo de avantajul de a fi economica si de a oferi un confort ridicat, o exploatare corecta a centralei termice pe timp de iarna, alaturi de operatiunile de revizie si verificarea tehnica periodica, contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru incalzirea locuintei. „Indiferent de modelul de centrala detinut, primul pas pentru eficientizarea costurilor si obtinerea confortului dorit este programarea optima a sistemului cu ajutorul cronotermostatelor la o temperatura constanta de circa 210 C”, a afirma Catalin Draguleanu, managerul Ariston Thermo Romania.

 

Prin intermediul accesoriilor de termoreglare, utilizatorii detin un control complet al sistemului de incalzire si pot seta temperatura in functie de timpul petrecut in locuinta, obtinand astfel un confort sporit si adaptat nevoilor fiecarui individ.

De asemenea, proprietarii de centrale termice sunt trebuie sa asigure o izolare eficienta a geamurilor, usilor si chiar a peretilor, dar sa nu omita nici verificarea radiatoarelor, astfel incat acestea sa nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de caldura.

Dincolo de masurile practice pe care le poate face orice utilizator, este si importanta efectuarii verificarii tehnice periodice obligatorii la timp si a activitatilor de mentenanta.

„Verificarea tehnica periodica efectuata la timp este esentiala pentru asigurarea unei durate de viata cat mai mare a centralei. Aceasta procedura ajuta la mentinerea unor conditii corecte de funtionare si previne uzura pieselor, aspect care, in timp, conduce la cresterea consumului de gaz si, implicit, a costurilor”, a mai spus reprezentantul companiei.

 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.