Home » Domenii » 100% Analize » Super amenzi pentru 82 de firme din domeniul lacuri si vopseluri!

Super amenzi pentru 82 de firme din domeniul lacuri si vopseluri!
Consiliul Concurenţei a sancţionat 82 de firme de pe piaţa de lacuri şi vopsele (patru producători şi 78 distribuitori), cu amenzi în valoare totală de 12,15 milioane lei (2,7 milioane euro), în urma unor înţelegeri între producători şi distribuitori în stabilirea preţurilor de vanzare.

 Consiliul Concurentei a sanctionat 82 de firme de pe piata de lacuri si vopsele (patru producatori si 78 distribuitori), cu amenzi in valoare totala de 12,15 milioane lei (2,7 milioane euro), in urma unor intelegeri intre producatori si distribuitori in stabilirea preturilor de vanzare.

”Sanctiunile au fost aplicate in cadrul a patru investigatii avand ca obiect intelegeri anticoncurentiale intre cei patru producatori (Deutek S.A., National Paints Factories Company S.A., Policolor S.A., Swarco Vicas S.A) si distribuitorii lor pentru stabilirea pretului de revanzare a produselor si/sau impartirea pietelor de desfacere in perioada 2004 – 2010. Investigatiile derulate de Consiliul Concurentei au vizat relatiile dintre fiecare producator si retelele proprii de distributie”, a anuntat sambata Consiliul Concurentei.

In urma investigatiilor, autoritatea de concurenta a constatat ca unele contracte contineau clauze prin producatorii si distribuitorii stabileau pretul de revanzare al produselor (cu amanuntul si/sau engros). De asemenea, unele contracte contineau prevederi care restrictionau vanzarile in alte zone decat cele convenite cu producatorul.

 Consiliul Concurentei a amendat cei patru producatori - Deutek SA cu 502.999 lei (112.000 euro), National Paints Factories Company SA cu 105.445 lei (23.000 euro), Policolor SA cu 1,53 milioane lei (340.000 euro) si Swarco Vicas SA cu 160.233 lei (35.000 euro). Distribuitorii acestora au fost amendati cu 9,85 milioane lei ( 2,13 milioane euro).

National Paint  cu sediul In Miroslava, judetul Iasi ofera o gama completa de vopsele lavabile, vopsele alchidice, grunduri, lacuri, diluanti, adezivi.

Trei producatori (Deutek, Policolor si Swarco) si 22 de distribuitori si-au recunoscut participarea la intelegerile anticoncurentiale si au beneficiat de reduceri ale amenzilor cuprinse intre 20% si 30% din nivelul de baza.

Produsele DEUTEK sunt comercializate  sub brandurile OSKAR = Inovatie si Danke! = Solutii nemtesti pentru bugete romanesti, ele se  bucurau de notorietate in randul consumatorilor si erau recunoscute pentru calitatea si performanta lor. Acum probabil clientii Deutek sunt deazamagiti, avand in vedere ca numai preturi romanesti nu erau acestea!

”Consiliul Concurentei incurajeaza companiile implicate in intelegeri anticoncurentiale sa contacteze autoritatea de concurenta, sa isi recunoasca participarea la incalcare si sa furnizeze dovezi privind intelegerea respectiva. Procedand astfel, companiile pot beneficia de reduceri substantiale ale amenzilor sau chiar de imunitate totala, in functie de momentul in care contacteaza autoritatea de concurenta si de valoarea informatiilor furnizate”, spun oficialii autoritatii de concurenta.

In prezent, Consiliul Concurentei are in derulare alte trei investigatii pe piata lacurilor si vopselelor din Romania, investigatii ce vizeaza producatori importanti, precum si distribuitorii acestora din perioada 2004 – 2015.

 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.