Home » Domenii » Acoperisuri » Depaco- inca o afacere de familie in Romania care se dovedeste a fi sustenabila!

Depaco- inca o afacere de familie in Romania care se dovedeste a fi sustenabila!
Depaco, deruleaza investitii de peste 3,5 milioane euro pana in 2016, si in prima jumatate a anului 2015 preconizeaza o crestere de 30%.

 Compania Depaco, unul dintre principalii producatori locali de sisteme pentru acoperisuri, prezenta pe piata prin brandul Wetterbest, isi continua planul de investitii in Romania. Astfel, in perioada 2015 – 2016, compania va investi peste 1,5 milioane de euro in: spatii de depozitare, infrastructura, utilaje complementare pentru sistemul de drenaj si un nou soft de productie. 
 
Depaco detine la fabrica din Baicoi cea mai mare capacitate de productie de tigla metalica si accesorii pentru acoperisuri din Romania, respectiv 30 de linii automate si patru hale de productie, precum si probabil cea mai moderna linie de fabricatie de accesorii pentru drenaj din Romania. Compania detine si un sistem de control al calitatii, si ar fi unucul productor local de patru profile distincte: Wetterbest Clasic( fiind cel mai vechi profil) , Wetterbest Plus (lansat in 2013), Wetterbest Click ( lansat in martie 2015) si Wetterbest Wind( lansat in 2011) iar de la 1 iulie Depaco va  produce si Wetterbest Gladiator. Acesta din urma se diferentiaza de ce este pe piata prin faptul ca este un profil simetric dupa axa longitudinala, ceea ce va genera consumuri mai mici si evident costuri mai mici. Toate profilele Wetterbest au minim 0.5mm grosime si cel putin 225 gr zinc/m2.
 
In ultimii ani s-au facut investitii sustinute, in vederea consolidarii activitatii de productie locala si asigurarii celor mai moderne tehnologii. Spre exemplu, in perioada 2013-2014, compania a investit peste 2 milioane de euro. De asemenea, un pas important facut anul trecut l-a constituit demararea productiei in Oltenia (localitatea Podari, judetul Dolj). 
„Producem in Romania de aproximativ 8 ani si credem ca facem foarte bine ceea ce facem. Totul a inceput in 2007, de la pasiunea mea pentru domeniul prelucrarii metalelor. Apoi am cautat sa atrag langa mine oameni performanti, cu pasiuni similare. Am invatat impreuna pas cu pas, ne-am lovit de foarte multe bariere si le-am depasit singuri, fara sprijinul unui grup international. Azi ne mandrim cu rezultate exceptionale in zona de productie, tehnologie de ultima generatie, o marca ce are foarte multe de spus in piata – Wetterbest – si o echipa extinsa, foarte bine pregatita. Mai mult, suntem o organizatie sanatoasa, cu perspective importante de dezvoltare” - Dragos Irimescu, inginer proiectant, Director General Depaco.
Investitiile se reflecta in rezultate performante la nivel de business. Anul trecut, grupul Wetterbest a inregistrat o cifra de afaceri de 110 milioane lei. Din grup fac parte trei companii: Depaco Baicoi (producator de tigla metalica, tabla cutata si sisteme de drenaj), Polnebo Bacau (importator de folii, membrane si ferestre de mansarda) si Cortina Craiova (producator si distribuitor, punct de lucru Depaco din Oltenia, deserveste zona de sud-vest).
 
Depaco a atins un nivel de circa 82 milioane lei, +8% fata de 2013. Wetterbest detine o cota de piata de aproximativ 17%.
Anul 2015 a demarat in forta. In primele 6 luni, compania a produs peste 1 milion de m2 de tigla metalica, ceea ce inseamna o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut. Pe segmentul de sisteme de drenaj, avansul este de 40%, in timp ce tabla cutata a progresat cu 50% in perioada mentionata. 
 
Tiglele metalice Wetterbest se diferentiaza in piata prin originalitate, calitate si durabilitate. Rezistenta sporita la intemperii si coroziuni se datoreaza in principal stratului de zinc. 
„Fiind pasionati de acest domeniu, nu ne permitem sa scadem standardele de calitate sau sa nu ne respectam promisiunile fata de distribuitorii nostri si implicit fata de clientii finali beneficiari. Avem cea mai performanta tehnologie si ne aprovizionam de la cel mai important producator de otel prevopsit de pe piata, respectiv ArcelorMittal. Ne mandrim cu faptul ca Wetterbest este clientul numarul 1 din Europa al ArcelorMittal pentru fabrica din Macedonia si clientul numarul 1 din Romania pentru tabla prevopsita”, a explicat Dragos Irimescu. 
 
Dincolo de avantajele de rezistenta mecanica, tiglele Wetterbest conving si prin avantajele estetice. Un element de diferentiere il constituie inaltimea ondulei peste media uzuala, ceea ce ii confera un plus de eleganta si rafinament.
Nu in ultimul rand, compania se mandreste prin faptul ca pune la dispozitia clientilor sai cea mai mare varietate de produse si game de culori, respectiv 30 de nuante lucioase si mate.
 
Pentru antreprenorul Dragos Irimescu, pasiunea pentru acoperisuri metalice, este nemarginita, vorbeste cu patos despre acest domeniu, admite ca sunt probleme in piata, insa ar fi unul dintre putinii jucatori care ar incerca sa produca doar calitate in detrimentul cantitatii si a produselor de proasta calitate.
In afacerea Wetterbest sunt implicati si membrii ai familiei, cei doi copii ai propietarului Dragos Irimescu,  Maria si Valeriu lucreaza in cadrul companiei, cu alte cuvinte iata inca un exemplu prin care se dovedeste ca afacerile de familie sunt sustenabile in Romania.
Insa despre omul Dragos Irimescu cat si despre problemele industriei de acoperisuri metalice din Romania (propietarul DEPACO admite ca sunt probleme in piata si ca modelul de dezvoltare al industriei poloneze de acoperisuri l-a inspirat in activitate), ei...despre toate acestea veti citi in urmatorul numar al revistei 100%construct!
Urmariti-ne!
 
  
 
  
 
 
 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.