Home » Domenii » Energie » Construct Expo 2015

Construct Expo 2015
Camera de Comert si Industrie a Romaniei a organizat impreuna cu Romexpo S.A. seria de targuri Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Expo Flowers & Garden, Antique Market Si Pastele la complexul expozitional din capitala, in zilele de 26-29 martie a.c. Peste 370 de companii din Romania si din alte 20 de tari si-au prezentat cele mai recente produse, proiecte si servicii din ultimul an.

A consemnat: Cristian Mateescu

 


        Construct Expo 2015 a adus o serie de noutati, printre care deonstratiile „pe viu” in cadrul carora companiile participante si-au prezentat noile echipamente si modul lor de functionare. Astfel, printre noutati se numara un produs care permite utilizatorului sa identifice corect timpul de intarire, pe baza unei rasini incorporate care isi schimba culoarea in timpul procesului, solutii noi pentru restaurarea elementelor de arhitectura decorativa ale imobilelor pe baza de polistiren expndat si extrudat modelat dupa o tehnica moderna, placi compozite si din piatra naturala foarte rezistente la uzura si impact mecanic pentru diverse utilizari, utilaje, unelte si echipamente pentru constructii, solutii si materiale moderne pentru amenajarile interioare, materiale de constructii, solutii tehnice novatoare pentru indepartarea definitiva a igrasiei la cladiri si multe altele.


        In cadrul targului a avut loc si un amplu program de manifestari conexe – workshop-uri, conferinte, prezentari de materiale, conceptii noi si solutii la cele mai multe dintre problemele cu care se confrunta constructorii si utilizatorii finali.
        Asa cum ne-a obisnuit de fiecare data, Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii a prezentat conferinte cu tematica actuala: „Preocupari romanesti in dezvoltarea cladirilor nZEB” si „Romania – realitati si realizari in reabilitarea termica”. Sambata, 28 martie, Asociatia a organizat cea de-a VIII-a editie a concursului „Ziua Culorii” in parteneriat cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Saint Gobain, Bursa Constructiilor si ARCON.

        In concurs au participat 20 de elevi de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, din clasele a X-a si a XI-a impreuna cu trei profesori.
Elevii au pictat cu vopsea lavabila de la firma ARCON pe placi de gips carton,iar la final cele mai bune lucrari au fost premiate de Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania .
 

        Una din ideile de baza promovate la targul de anul acesta a fost prezentarea preocuparilor companiilor pentru aplicarea conceptului de SUSTENABILITATE in produsele si serviciile oferite. Fiecare domeniu prezentat la targ a avut cate ceva de adaugat la efortul general de aplicare a normelor europene in domeniu.

        Dar, de departe, cel mai interesant a fost evenimentul organizat de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – „Platforma de Sustenabilitate EfdeN” in cadrul caruia membrii echipei EfdeN au prezentat comunicari privind Sustenabilitatea, Eficienta energetica rezidentiala, Avantajele certificarilor sustenabile si Studii de caz pe casele Sde 2014.


 

        Urmatoarea editie a targului va avea loc anul viitor.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.