Home » Domenii » Investitii Publice » Ce-au mai inventat europenii: casa portabila de inchiriat temporar

Ce-au mai inventat europenii: casa portabila de inchiriat temporar
Dezvoltarea vertiginoasa a mediului citadin in Europa aduce cu sine problema spatiului de locuit, care devine din ce in ce mai mai acuta. Solutii au fost cautate si dezvoltate de cateva decenii bune dar situatia continua sa fie critica. Iata, ca o solutie de locuinta individuala pentru tineri pusa in aplicare de firma olandeza Heijmans, face parte dintr-un proiect de case ecologice ca raspuns la problema ofertei limitate de locuinte destinate inchirierii.

Autor: Cristian Mateescu

 

Casele sunt construite din prefabricate care pot fi ridicate intr-o zi si mutate in functie de nevoile clientilor. Ideea nu este noua, in 2013 o alta firma, de data asta din Spania, a produs primele case portabile; la fel, si olandezii propun, prin proiectul Heijmans One, case eficiente energetic, realizate astfel incat sa poata fi folosite pe orice lot de teren gol care poate exista intr-un oras si care includ bucatarie, baie, living, dormitor, inclusiv o curte mica in exterior.


Locuintele sunt perfecte pentru cei care au nevoie de o casa individuala temporara si care nu vor sa renunte la un design frumos.       Aceasta casa speciala ofera oportunitati pentru a satisface cererile de inchiriere de locuinte de calitate la preturi accesibile si in acelasi timp rezolva o problema sociala – cea a locuintelor de inchiriat temporar.                                                                                   

De fapt, Heijmans One combina in mod inteligent doua aspecte: un deficit de locuinte pentru inchiriere temporare si imaginea trista a terenurilor goale din marile orase.

Casa Heijmans One poate fi realizat rapid si montata intr-o singura zi. Iar. In cazul in care proprietarul doreste, ea poate fi demontata rapid si usor de transportat pe un camion spre o alta destinatie. In acest fel, utilizarea temporara devine din nou foarte durabila.  Casele sunt, de asemenea, extrem de eficiente energetic datorita scheletului din lemn masiv, utilizarea exclusiv a electricitatii pentru utilitati si producerea de energie proprie prin panourile solare de pe acoperis. In prezent Heijman are doua case-prototip construite, din care una este locuita permanent. Ambele au fost intr-o perioada de testare si, de la sfarsitul lunii martie, urmeaza lansarea primele 30 de unitati de inchiriere, mai tarziu in cursul anului 2015.
 

      

 

 

 

 

 

 

 

sursa: www.heijmans.nl

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.