Home » Domenii » Peisagistica » Peste 70% dintre companiile care își amenajează birourile aleg să implementeze și un spațiu de relaxare pentru angajați.

Peste 70% dintre companiile care își amenajează birourile aleg să implementeze și un spațiu de relaxare pentru angajați.
• Firmele alocă până la 5.000 de euro pentru fiecare zona de recreere • Mese de billiard, foosball sau ping-pong, jocuri de darts şi console Wii sau X-box, preferate pentru relaxarea angajaţilor

 Peste 70% dintre companiile care isi amenajeaza birourile aleg sa implementeze si un spatiu de relaxare pentru angajati. 

 

„Chiar daca bugetele pentru amenajarea spatiilor de birouri au scazut considerabil in urma crizei financiare, companiile sunt dispuse sa aloce pana la 5.000 de euro pentru implementarea unei zone de relaxare pentru angajatii lor. Bugetul difera in functie de suprafata ce urmeaza a fi amenajata, de numarul de angajati, precum si de dotarile spatiului respectiv”, a declarat Iuliana Carata, General Manager Techno Office.

 

Potrivit afirmatiilor sale, aceste spatii au ca principal scop incurajarea cumunicarii intre angajati, dar sunt destinate si  brainstorming-urilor sau discutiilor informale.

 

Topul industriilor unde se regasesc spatiile de relaxare

 

In topul companiilor care prefera astfel de spatii de relaxare se afla cele care activeaza in industriile de media, publicitate, IT si FMCG. In general, acestea sunt multinationale, care adera la cultura organizationala a companiei-mama, incurajand astfel comunicarea la birou si activitatile de recreere.

 

Nici companiile mai mici, locale, nu se abat de la aceasta tendinta, avand in vedere ca din ce in ce mai multe dintre acestea inteleg scopul unor astfel de spatii, menite sa incurajeze relaxarea in timpul orelor de lucru pentru a conduce la cresterea productivitatii companiei. 

 

Spatiile open space sunt folosite pentru a incuraja colaborarea dintre angajati si pentru a optimiza costurile raportate la suprafata, iar companiile au invatat ca lucrul in echipa este mai eficient intr-un spatiu mai degajat decat in clasica sala de sedinte. Spatiile de relaxare reprezinta raspunsul la nevoia de intimitate ce a intervenit mai ales in amenajarile de tip open space.

 

„Este un tip de amenajare mai atractiv pentru angajati, care serveste mintea, prin relaxarea trupului”, a completat Iuliana Carata.

 

Pentru companiile care lucreaza intr-un mediu open-space, aceste zone de relaxare sunt amenajate chiar in mijlocul spatiului de lucru.  Nici in cazul companiilor care utilizeaza birouri inchise (banci sau firme de avocatura) nu lipsesc astfel de spatii, acestea fiind insa amenajate in zone inchise, special delimitate.

 

„De regula, suprafata medie pentru o zona de relaxare este de 25-30 metri patrati, pentru o companie cu aproximativ 50 de angajati. Cu cat compania este mai mare, cu atat creste si suprafata alocata, astfel incat am avut proiecte in care am amenajat chiar si trei spatii de relaxare in cadrul aceleiasi companii”, a mai spus Iuliana Carata.

 

Cum sunt amenajate spatiile de relaxare

 

In ceea ce priveste dotarea unui spatiu de relaxare, Iuliana Carata mentioneaza ca accesul la Internet si elementele de tehnologie sunt nelipsite, iar printre cele mai cerute piese de mobiler se numara canapelele, sistemele de lounge si fotoliile.

 

De asemenea, foarte multe companii transforma aceste zone in adevarate spatii de joaca, apeland la mese de biliard, foosball sau ping-pong, jocuri de darts si console Wii sau X-Box. Bibliotecile dotate cu carti sau reviste sunt, de asemenea, foarte populare in ultimii ani, iar cei care doresc ceva cu adevarat special opteaza chiar si pentru instrumente muzicale, precum pianul. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.