Home » Domenii » Instalatii » Ce economii poate aduce instalarea unei centrale termice de apartament

Ce economii poate aduce instalarea unei centrale termice de apartament
Ariston ne ofera sfaturi pentru alegerea corecta a unei centrale termice


Eliminarea subventiilor, facturile tot mai mari si dorinta de confort vor determina si in aceasta toamna tot mai multi romani sa renunte la CET-uri in favoarea unui sistem propriu de incalzire, potrivit Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice de apartament. Astfel, cea mai mare parte a celor care opteaza pentru incalzirea individuala aleg centralele termice de apartament, mai ales in conditiile unor economii de pana la 25%. 
“Datele noastre arata ca circa 65% din achizitiile de centrale termice realizate pe plan local sunt  facute de familiile care au renuntat la sistemul centralizat, acestea dorindu-si in primul rand reducerea costurilor lunare si sporirea confortului”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania (foto).
Daca producerea unei gigacalorii cu o centrala termica pe gaz are un cost de cca. 175 lei, in cazul CET-urilor media nationala arata ca pretul facuturat populatiei pentru o Gcal este de 227 lei. Astfel, romanii pot economisi, in medie, peste 20% din valoarea facturii lunare prin instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz.

Cand vine vorba de alegerea centralei termice, studiile Ariston arata ca, in 41% dintre cazuri, principalul criteriu este eficienta si randamentul urmat apoi, in 25% dintre cazuri, de pret. Pentru 21% dintre clienti, marca este foarte importanta la realizarea achizitiei, in timp ce pentru  7% sunt perioada de garantie si cea de post-garantie.
Chiar daca studiile arata astfel, specialistii Ariston considera ca cel mai important criteriu de care romanii ar trebui sa tina cont este evaluarea atenta a necesitatilor, dar si a  caracteristicilor tehnice oferite de produsul pe care si-l doresc.

„Inainte de achizitie ar trebui sa se faca o analiza a necesarului de incalzire a locuintei tinand cont de gradul de izolare, suprafata si volumul spatiului ce urmeaza a fi incalzit, de numarul de consumatori de apa calda menajera si numarul de bai si bucatarii. Astfel poate fi determinata puterea centralei termice, acest lucru fiind foarte important deoarece, pe termen lung, este evitat riscul neplacerilor aparute ca urmare a unei cantitati prea mici de apa furnizata comparativ cu nevoile familiei. Asadar, puterea termica a centralei ar trebui sa fie direct proportionala cu dimensiunea spatiului si cu numarul de consumatori de apa calda menajera ”, a mai adaugat Catalin Draguleanu.
Randamentul si eficienta ar trebuie sa fie cele mai importante criterii care sa stea la baza procesului de cumparare deoarece, cu cat acestea sunt mai ridicate, cu atat costurile vor fi mai mici.
Siguranta in exploatare este un alt aspect deosebit de important care trebuie luat in calcul la achizitionarea unei centrale termice. Evacuarea corespunzatoare a gazelor arse sau protectia la inghet si la lipsa apei din instalatie sunt printre elementele care asigura o siguranta sporita. In acest sens, este recomandat sa nu se opteze pentru produse ale caror functii nu sunt atent studiate si care pot aduce probleme pe termen lung.

 Sistemul de informare si de diagnoza al centralei termice trebuie, de asemenea, luat in considerare. Specialistii Ariston recomanda, astfel, o centrala care sa aiba integrat un sistem de informare si de diagnoza printr-un display electronic ce face posibila verificarea constanta a starii de functionare. Acesta asigura detectarea din timp a celei mai mici probleme, fiind foarte util si in cazul reviziilor periodice. Noile game de centrale termice pot oferi informatii complete, in timp real, despre starea centralei, a instalatiei,  folosind un afisaj generos, cu text in limba romana, cu posibilitati multiple de programare.
Perioada de garantie este indicat sa se afle, de asemenea, pe lista de criterii pentru achizitie. Cum durata de viata a unei centrale termice este de cca. 10 ani, este important ca atat service-ul in garantie, cat si cel de post-garantie, sa fie asigurate de catre firme specializate.
Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera. Ariston Thermo Group a inregistrat in 2013 vanzari totale de 1,33  miliarde de euro si a vandut 7,2 milioane de produse in peste 150 de tari. Compania are in total 6.600 de angajati in cele 45 de companii si 7 reprezentante aflate in 31 de tari.

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.