Home » Domenii » Infrastructura » Vin si Banii pentru Sebes-Turda

Vin si Banii pentru Sebes-Turda
Comisia Europeană a dat undă verde construcției autostrăzii Sebeș Turda

 Autostrada Sebeș – Turda, în lungime totală de 70 de kilometri, a primit undă verde din partea Comisiei Europene, astfel că se vor deconta fonduri pentru finalizarea acesteia.

autostrada - lucrari asfaltareÎn data de 7 noiembrie 2014, Comisia Europeană a declarat admisibil spre finanțare proiectul major „Construcția autostrăzii Sebeș Turda”.

Proiectul presupune construcţia a 70 de km de autostradă, asigurând o legătură directă, rapidă şi sigură între Autostrada A1, Sibiu – Sebeş – Orăştie – Deva – Timişoara – Arad – Nădlac, parte din Coridorul IV Pan-European şi Autostrada A3, Braşov – Făgăraş – Târgu Mureş – Turda – Cluj Napoca – Oradea – Borş, numită şi Autostrada Transilvania.

Bugetul total al proiectului este de 621.519.594,92 euro, din care bugetul primei faze a proiectului, transmisă către Comisia Europeană, este de 221.151.841,70 euro. Din această valoare, contribuția din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013 (POST) este de 152.998.942,98 euro.

Faza a doua a proiectului, în valoare totală de aproximativ 400 milioane euro va fi finanțată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

Ca urmare a declarării admisibilității de către Comisia Europeană, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013 va emite Ordinul privind aprobarea depunerii cererilor de rambursare de către CNADNR SA în cadrul proiectului major.

Perioada aferentă execuției lucrărilor este septembrie 2014 – iunie 2016, conform calendarului estimat privind implementarea proiectului, din cererea de finanțare.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.